Reactie Duarte: "Foutje van doelman? Ik ging zelf ook vol voor bal"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Duarte: "Foutje van doelman? Ik ging zelf ook vol voor bal"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Oscar Duarte besliste vanavond de partij tussen Club Brugge en Waasland-Beveren met een doelpunt. De verdediger komt net uit vakantie, maar kreeg van Michel Preud'homme al meteen het vertrouwen. "En dat doet enorm veel deugd."

Cédric De Volder in Beveren

Oscar Duarte verhuisde onlangs van Maracanã naar... de Freethiel. "Maar zo'n groot verschil is dat eigenlijk niet", lacht de verdediger. "Al kan je het ene niet vergelijken met het andere. Ik ben vooral enorm blij dat ik terug in België ben. Een leukere terugkeer kon ik me eigenlijk niet inbeelden. Club Brugge pakte de drie punten en ik pikte een doelpuntje mee."

Dat doelpuntje werd ingeluid door een foutje van Colin Coosemans. "Maar eigenlijk ging ik vol voor de bal op die voorzet van Lior Refaelov. Ik ging ook op het perfecte moment de lucht in. Het ging allemaal heel snel, maar ging eigenlijk perfect. (knipoogt) Al moet ik de beelden nog eens zien om te kijken wat de doelman precies doet."

Vooral tevreden dat ik terug kom en meteen basisplaats heb

"Ik ben vooral tevreden dat ik terug kom en meteen een basisplaats heb", vervolgt Duarte. "Het heeft veel vertrouwen voor de komende weken dat de coach me meteen het veld op stuurt. Of ik me nog fris voel na het WK? Ja, ik voel me goed. Het wereldkampioenschap heeft ervoor gezorgd dat ik geen moeite heb gehad om mijn matchritme terug te vinden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties