Reactie Het relaas van de noodgedwongen wissels bij KV Mechelen

Het relaas van de noodgedwongen wissels bij KV Mechelen
Foto: © photonews

KV Mechelen verloor in eigen huis van KV Kortrijk. Voor de tweede keer op rij gaf het een voorsprong uit handen. Opvallend: zowel Ibrahima Cissé als Maxime Biset moesten noodgedwongen worden gewisseld. Wat scheelde er en welke invloed had dit op de einduitslag?

Aernout Van Lindt in Mechelen

De eerste wissel gebeurde al in de eerste helft: Ibrahima Cissé werd er afgehaald en gewisseld door Van Tricht. Cissé kon namelijk niet verder, omdat hij op de adem werd getrapt en problemen had met de ademhaling. "Ik had last van de longen", aldus Cissé zelf.

Suikertekort?

En tijdens de rust bleef ook Maxime Biset in de kleedkamers: "Ik voelde al na een halfuur dat ik geen recuperatievermogen had. Normaal gezien kan ik veel beter recupereren, ik had plots een energietekort. Wat het was? Geen idee, misschien een tekort aan suiker, misschien was het te vochtig?"

"Het is ambetant dat het nu gebeurde tijdens de competitie. Je mag je ploeg natuurlijk niet in de steek laten door te blijven staan, en tijdens de rust was duidelijk dat het echt niet meer ging", aldus nog Biset.

Wissels mogen geen excuus zijn

Welke invloed hadden deze noodgedwongen wissels op de match? "Dat mag geen excuus zijn", gaf Glenn Claes aan. "De vervangers staan klaar om hun werk te doen en kunnen dat ook."

Iets wat ook Biset bevestigde: "Bijvoorbeeld Van Tricht, die viel toch goed in en begon al in de eerste helft toch nog goed mee te voetballen." Pas na de gelijkmaker - op een diefje - stuikte het kaartenhuisje eigenlijk echt in elkaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties