Reactie Gounongbe lukte een huzarenstukje met Westerlo: "Ik bleef maar naar de klok kijken"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Gounongbe lukte een huzarenstukje met Westerlo: "Ik bleef maar naar de klok kijken"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

The Great Escape, een betere vergelijking dan de film uit 1963 vonden we niet voor wat Westerlo klaarspeelde op Sclessin. Gounongbe, auteur van de twee doelpunten van de bezoekers, kon het na affluiten amper geloven.

Sander De Graeve in Luik

Ook Gounongbe kon haast niet geloven dat Westerlo een punt pakte. "We vielen met tien met nog een eind te gaan. We bleven georganiseerd en we hebben veel, heel veel, geluk gehad. Drie keer redde het kader ons en ze misten twee penalty's. Ik heb elke twee minuten naar de klok gekeken. Van Langendonck bleef maar ballen uit zijn doel ranselen en die tijd bleef maar niet vooruit gaan. De match leek wel 120 minuten te duren. We mogen heel blij zijn met dat punt", aldus de spits die twee goals lukte.

We vinden elkaar op en naast het veld

Een match zoals deze maakte hij nog niet mee. "Dat publiek, die sfeer aan het einde en die aanvallen van Standard. Het was bijna niet te houden. We kenden wel een goeie eerste helft. Na die 0-1 en 1-2 hadden we nog geen zekerheid, dat heeft deze match bewezen." Gounongbe zit nu aan vier rozen en voert samen met Diaby het topschuttersklassement aan. "Dat wil nog niets zeggen", lacht de spits. "Het seizoen is nog heel erg lang."

Westerlo begon goed aan het seizoen, maar Gounongbe gaat niet zweven. "Laat ons eerst maar werken om ons te redden. Na onze mindere voorbereiding hadden we deze start wel niet verwacht." Het loopt intussen wel op wieltjes bij Westerlo. "Met Aoulad, Molenberghs, Schouterden,.. Met iedereen klikt het. We vinden elkaar op en naast het veld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties