"Zo'n huurling van Lille is welkom bij elke eersteklasser"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
"Zo'n huurling van Lille is welkom bij elke eersteklasser"
Foto: © Photonews

Onze pintjesliga is vijf wedstrijden ver. Het niveau is niet over naar huis te schrijven en enkele opvallende namen hebben hun start toch wel gemist. Onze redactie vroeg Ceulemans welke zaken hem opvielen de voorbije weken?

Door Cédric De Volder

Een eenvoudige blik op de top zes zegt momenteel genoeg. Niet Standard, Zulte Waregem en KRC Genk, maar KVC Westerlo, Royal Mouscron Péruwelz en KV Oostende hebben virtueel een ticketje voor play-off 1 in handen. Het is natuurlijk nog veel te vroeg om conclusies te trekken, maar onze redactie vroeg aan Jan Ceulemans welke zaken hem al opvielen.

"De promovendi natuurlijk", roept ook Sterke Jan uit. "Ik had eerder al gezegd dat Westerlo een niet te onderschatten pion zou zijn. De Kemphanen waren uiteindelijk een stabiele eersteklasser, maar kenden één rampseizoen. Er staat een blok dat moeilijk te ontwrichten is. Dan mochten RSC Anderlecht en Standard al ondervinden."

"Ik ben ook aangenaam verrast door Moeskroen", gaat Ceulemans verder. "Zo'n B-elftal van Lille OSC mag je duidelijk niet onderschatten. Die jongens kregen allemaal een degelijke opleiding in Frankrijk, hé. Elke Belgische eersteklasser zou tevreden met de komst van zo'n pion."

Maar ook onze topploegen doen het niet goed. KRC Genk en Standard zitten in de hoek waar de klappen vallen en Club Brugge ging gisteren ook al onderuit Achter De Kazerne. "En ook bij Anderlecht is het voetbal allesbehalve goed. Al staan de Brusselaars natuurlijk wel aan de leiding natuurlijk. Dat maakt een groot verschil."

"Bij Club wordt dan weer veel bepaald door de vorm van Victor Vazquez", besluit het voormalige icoon van blauw-zwart. "Verder is er niemand in vorm, hé. En daar komt dan weer bij dat er geen enkele versterking is gehaald. Al mag dat laatste natuurlijk geen excuus zijn voor het herhaaldelijke puntenverlies."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties