Wat kan Troisi Essevee bijbrengen? Het levensverhaal

Wat kan Troisi Essevee bijbrengen? Het levensverhaal
Foto: © photonews

Het voetbalverhaal van James Troisi is op zijn minst opmerkelijk te noemen. De Australiër kwam al op jonge leeftijd (14 jaar) naar Europa en begint nu aan een jaartje op huurbasis aan de Gaverbeek. Hoe belandde hij hier en wat mogen we van hem nog verwachten?

Door Aernout Van Lindt

“Ik zat in Australië in een academie”, begint Troisi zijn verhaal. “Daarmee kwamen we tegen wat clubs spelen in Europa en daarna kreeg ik de vraag of ik niet bij Newcastle wilde komen spelen.”

“Ik was jong, maar tekende snel. Het was wel even wennen: van 35 graden in december naar -5, met sneeuw en regen. Nadien ben ik samen met Emra naar Turkije getrokken vanuit Newcastle. Met al die ‘crazy fans’ was dat een heel leuke ervaring en ik wou ook speelminuten maken.”

Wil vooral veel spelen

Daarna volgde de stap naar Juventus: “Een hele grote club, ik was blij dat ik er heen kon.” Spelen voor de A-ploeg van de Oude Dame deed hij echter nooit: “Ik werd eerst uitgeleend aan Atalanta, maar kreeg daar door diverse redenen weinig speeltijd. Daarna ging ik op huurbasis naar Melbourne Victory. Ik wou veel spelen en het was leuk.”

Nu volgt er een uitleenbeurt aan Zulte Waregem. Wat hij daarna zal doen? Dat weet Troisi nog niet: “Ik heb nog twee jaar contract bij Juventus hierna. We zullen op het einde van het seizoen met hen spreken.”

“We zien wel wat het zal geven, nu gaan we eerst hard trainen en volgende week zaterdag gas geven en ons best doen om zo hoog mogelijk te eindigen. Dat is de ambitie: succes blijven halen met deze club.”

Iedereen heeft me goed opgevangen

Of hij van Zulte Waregem had gehoord voor hij naar hier kwam? “Neen”, was hij eerlijk. “Maar ik heb goede en belangrijke dingen gehoord. Dat de club het een paar jaar na elkaar goed deed en dat ze aan het bouwen waren. Dat zie je: ze zijn met het stadion en de nieuwe faciliteiten bezig.”

En of hij zich hier al thuis voelt: “Iedereen heeft me heel goed opgevangen. In Italië was het soms moeilijk, omdat ik weinig Italiaans spreek. Maar hier gaat het ook beter: er zijn veel mensen die goed Engels kunnen en de club is ook heel hulpvol.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties