De rode loper is uitgerold voor Club Brugge: "En wij willen de Beker!"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 35 reacties
De rode loper is uitgerold voor Club Brugge: "En wij willen de Beker!"
Foto: © Photonews

Club Brugge ging de voorbije seizoenen vruchteloos op zoek naar de landstitel. Ook anno 2014 wordt opnieuw alles op de pintjesliga gezet. Maar richt Club haar pijlen niet beter eerst op de Cofidis Cup? De rode loper is alvast uitgerold voor blauw-zwart.

Door Cédric De Volder

Club Brugge pakte haar laatste prijs overigens in seizoen 2006 - 2007. Leuk detail: het is uitgerekend de Belgische Beker die als laatste in het rijtje staat opgesteld in de blauw-zwarte trofeekast. Voor Michel Preud'homme is het kampioenschap natuurlijk van het grootste belang, maar de Luikenaar richt zijn pijlen misschien beter ook op de Beker.

Er was een poosje geleden namelijk sprake van een geleide loting. En dat schouwspel zorgde ervoor dat de rode loper voor Club helemaal is uitgerold. De West-Vlamingen komen geen enkele traditionele topclub tegen op hun reis naar de Heizel. Met alle respect voor Eendracht Aalst, KV Kortrijk, KV Mechelen, KVC Westerlo, KV Oostende, Sporting Charleroi, Cercle Brugge en Royal Mouscron Péruwelz: blauw-zwart kreeg op papier een vrijgeleide richting finale.

Het is al veel te lang geleden dat Club nog eens kon vieren in de hoofdstad

Al is dat natuurlijk gevaarlijk om te stellen. De Cup is en blijft de Cup. Elke ronde zullen er wel verrassingen te noteren zijn. "Maar Club Brugge wil de beker", is te horen op Olympia zelf. "Het is al veel te lang geleden dat blauw-zwart nog eens kon vieren in de hoofdstad. Bovendien is het nu eenmaal een feit dat we niet mogen klagen over de loting."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties