Lokeren gaat voor winst: "Op eigen veld moet je resultaten halen voor overwintering"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Lokeren gaat voor winst: "Op eigen veld moet je resultaten halen voor overwintering"
Foto: © Photonews

Sporting Lokeren gaat morgen op zoek naar haar eerste punten in de poulefase van de Europa League. Peter Maes wil echter niet spreken van een mes op de keel. "Maar als je de eerste wedstrijd verliest, weet je dat er in de tweede partij iets moet worden geraapt."

Cédric De Volder in Lokeren

De commentaren na de Europa League-loting waren eensgezind: Sporting Lokeren trof met Legia Warschau, Metalist Kharkov en Trabzonspor zeker geen gemakkelijke tegenstrevers, maar overwintering is geen onoverkomelijke opdracht voor de troepen van Peter Maes. Twee weken geleden verloren de Waaslanders met het kleinste verschil in Polen. Dus morgen met het mes op de keel tegen Metalist?

"Alle wedstrijden zijn belangrijk", wil Maes de druk niet opdrijven. "Een sleutelwedstrijd? Als je de eerste wedstrijd verliest, weet je dat er in de tweede partij iets moet worden geraapt. Bovendien kan een overwinning voor een boost zorgen. De volgende wedstrijd op het veld van Trabzonspor is namelijk geen gemakkelijk uitje."

Lokeren staat morgen voor een nieuw examen

Voor de Waaslanders is Europees voetbal natuurlijk een nieuw gegeven. En dat merkt ook de oefenmeester op. "De traininsintensiteit gaat naar beneden en het aantal wedstrijden wordt natuurlijk opgeschroefd. Maar ik heb de indruk dat de spelersgroep er zich heel goed bij voelt. Al blijft het natuurlijk allemaal nog nieuw, hé."

"Lokeren staat morgen voor een nieuw examen", besluit Maes. "Maar uiteindelijk maakt het nu niet zo'n groot verschil om in België of in Europa te voetballen. Al moet je in je thuiswedstrijden natuurlijk wel resultaten halen met het oog op de Europese overwintering."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties