"Bij winst op Feyenoord én Club blijft Luzon, bij elk ander resultaat volgt ontslag"

"Bij winst op Feyenoord én Club blijft Luzon, bij elk ander resultaat volgt ontslag"
Foto: © photonews

Standard neemt het vanavond in de Kuip op tegen Feyenoord voor speeldag 2 in de Europa League. Op weg naar Rotterdam spotte onze redactie enkele vurige fans van de Rouches. En dat het vijf voor twaalf is voor de Israëlische T1 mag meer dan duidelijk zijn.

De Standard-supporters verzamelden op de parking van Hazeldonk-Oost. Vandaar trokken de bussen in colonnes van twaalf en onder politiebegeleiding richting stadion. Zo ook Eddy Janssis, voorzitter van fanclub La Famille des Rouches. Volgens hem voerde de grote baas van de Luikenaars, Roland Duchâtelet, deze week de druk op coach Guy Luzon fors op.

Voortaan controle op financiële beheer van de club

"Het is de week van de waarheid. Dat bevestigde Duchâtelet me toen ik vorige week met hem samenzat, aldus Janssis in gesprek met Voetbalkrant.com. Bij winst tegen Feyenoord en Club Brugge blijft hij uiteraard. Maar bij een ander resultaat wordt hij ontslagen."

De supportersverenigingen kijken voortaan ook toe op de voorzitter. "Onze voornaamste actie is beletten dat Duchâtelet weer 6 miljoen euro laat verdwijnen. Nu voeren wij een controle uit op het financiële beheer van de club. In het verleden haalde hij al 32 miljoen euro uit Standard. Dit jaar lijkt het erop dat hij niets uit de club wegnam. Dat heeft hij ons althans gegarandeerd", besluit Janssis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties