België - Andorra: de rapporten

De Rode Duivels hebben heel erg makkelijk de maat genomen van Andorra. Wie waren de helden en wie waren de grote helden van deze partij? Wij hebben onze rapporten klaar vanuit het Koning Boudewijnstadion.

Thibaut Courtois 6

Op een avond als deze heb je natuurlijk weinig kans om je te onderscheiden als doelman. Maar alle plukballetjes die hij moest hebben, had hij ook wel. Van een hersenschudding was niets te merken.

Toby Alderweireld 7

Heel nuttige werkmier, die ook heel vaak de opkomende back speelde en bijwijlen uitpakte met snedige voorzetten. Dat leverde ook een assist op bij de 6-0. Hoopvol, vertrouwen gevend.

Vincent Kompany 6 (OUT '56)

Torende boven de bezoekers uit Andorra uit, maar kon zich weinig laten zien. Sober achterin, zonder echter veel werk te moeten opknappen. Proper en degelijk, dat wel.

Nicolas Lombaerts 6

Had ook bitter weinig werk op te knappen. Tankt op deze manier door een makkelijke wedstrijd wel vertrouwen voor de toekomst. Waardige opvolger voor Van Buyten, speelde zowel naast Kompany als naast Vertonghen degelijk.

Jan Vertonghen 7

Het eerste uur de eerste aanjager op links. Kwam heel vaak mee en zorgde voor een resem kansen. Moest na de wissel van Kompany centraal gaan werken en deed dat ook naar behoren.

Steven Defour 7

Moest soms wat toekijken hoe al het andere aanvallend geweld de pannen van het dak speelde. Was zelf zeer nuttig, zonder echt vaak in het stuk voor te komen. Maakte wel een sierlijk einde.

Radja Nainggolan 8

Speelde pas in het slot echt hoger, toen Fellaini naast Defour kwam. Had tot dan ook weinig moeite gehad om te verdelen en te heersen en was vooral een paar keer goed met de tackle om zo een tegenaanval op te zetten. Zo ook bij een van de doelpunten voor de pauze.

Kevin De Bruyne 9

Van minuut 1 tot minuut 90 heel bedrijvig. Niet alles lukte, maar hij vond Divock Origi wel meer dan blindelings. En dat leverde ook op: na zijn penaltygoal zette hij snel de 2-0 op het bord, daarna was het genieten.

Dries Mertens 8

In de eerste helft had hij het wat moeilijker op links, omdat Vertonghen hem steevast passeerde. De Bruyne en Origi deden de rest, Mertens moest wat in de match komen. Na de rust was hij wel zeer stevig en bekroonde ook met twee doelpunten in evenveel minuten.

Nacer Chadli 8 (OUT '61)

Begon wat nerveus en dat resulteerde in wat verkeerde passes. Groeide navenant mee in de drihoekjes met De Bruyne en Origi en mocht zijn match bekronen met een doelpunt.

Divock Origi 9 (OUT '66)

Divock Origi was dé Belg van de avond. Eerste aanjager om druk te zetten op slecht uitvoetballende bezoekers, scherp voor de goal en bijwijlen met vlagen van een echt toptalent: hakjes, dartel als nooit tevoren. Wilmots maakte de goede keuze door hem te laten starten.

Sébastien Pocognoli 6 (IN '56)

Pocognoli viel in om te testen op de linksback. Deed dat een halfuur behoorlijk tot goed, maar kwam wel minder opzetten in vergelijking met Vertonghen. Zo ging er toch wat diepgang uit het spel.

Marouane Fellaini 6 (IN '61)

Invallen als controleur op het middenveld bij een 6-0 voorsprong: je kan al voor hetere vuren gestaan hebben. Fellaini kreeg en pakte het vertrouwen en speelde een degelijk halfuur, al was er ook voor hem weinig om zich te onderscheiden.