De aftrap in de Serie A: de eerste conclusies

Caroline Tonnelier
| 6 reacties
De aftrap in de Serie A: de eerste conclusies
Foto: © SC

In de Serie A is de competitie intussen zes speeldagen voor. Het lange seizoen is met andere woorden pas begonnen, maar toch kunnen al een aantal conclusies getrokken worden.

Door Sander De Graeve en Caroline Tonnelier

De twee gezichten van Lazio Roma

De competitiestart van Lazio Roma was behoorlijk dramatisch. Biglia en co pakten in de eerste vier matchen van het seizoen amper drie op twaalf en daarmee stonden ze zelfs gedeeld laatste. Bijzonder pijnlijk voor de fiere hoofdstedelingen, zeker omdat aartsrivaal AS Roma op hetzelfde moment bovenaan het klassement prijkte met het maximum van de punten. Dankzij een zes op zes is Lazio intussen wel opgeklommen naar de middenmoot.

Wie stopt Juventus?

Landskampioen Juventus dendert voorlopig alweer als een sneltrein door de competitie. 18 op 18, dertien doelpunten voor en amper twee tegentreffers: de statistieken ogen indrukwekkend. Zeker als je weet dat de enige ploeg die kon scoren tegen Juve nummer twee AS Roma was én dat een van die doelpunten dan nog een penalty was. Carlos Tévez is voorlopig de grote man bij de Oude Dame. In vijf gespeelde matchen trof hij al zes keer raak.

Inter en Napoli op zoek naar zichzelf

Bij Internazionale en Napoli loopt het voorlopig heel wat minder vlot. Beide ploegen begonnen erg wisselvallig aan het seizoen. De uitschakeling in de voorronde van de Champions League en de zwakke competitiestart kostten Rafa Benitez bijna de kop. Na een dramatische één op negen kwam de zes op zes dan ook niets te vroeg om de gemoederen te bedaren in de vurige stad. Napoli staat op de zevende plek intussen weer tussen de mensen. Inter doet na de recente nul op zes nog slechter dan Napoli. Het pakte slechts 8 op 18.
 

Milan en Torres back in business?

Echt overtuigen deed AC Milan nog niet en ook hun start was wisselvallig. Toch lijken er in vergelijking met vorig seizoen tekenen van beterschap te zijn en in de rangschikking ziet het er allemaal nog niet zo slecht uit. De mannen van Inzaghi staan nog net in de top-vijf. Bovendien lijkt Fernando Torres alvast zijn draai te vinden bij zijn nieuwe club en kon hij ook al de netten doen trillen.

Het rapport van de Belgen

In de Serie A zijn natuurlijk ook een aantal Belgen te bewonderen. De grote ster onder onze landgenoten is Radja Nainggolan. Op enkele maanden tijd groeide hij uti tot een van de sterkhouders van AS Roma. Hij is intussen niet meer weg te denken uit de basiself van Garcia en was ook al goed voor een goal en een assist.
 
Veel minder vergaat het Dries Mertens voorlopig. De kleine flankspeler mocht nog maar één keer starten en kon nog niet beslissend zijn voor zijn ploeg: zijn teller staat nog steeds op nul qua assists en goals.
 
 
Maxime Lestienne is nieuw in de Serie A en het is nog afwachten of de oud-speler van Club Brugge potten zal kunnen breken. Hij mocht bij Genoa al twee keer starten, maar werd telkens vervangen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties