Reactie 'Verrezen' Patosi: "Ik ben klaar, het overgewicht is weg"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
'Verrezen' Patosi: "Ik ben klaar, het overgewicht is weg"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Even leek het niet meer goed te komen voor Ayanda Patosi. Peter Maes verweet hem overgewicht en een gebrek aan professionalisme. Hij hield hem uit de kern en Patosi reageerde door... niet op te dagen. Gisteravond mocht hij verrassend invallen én was hij beslissend.

Sander De Graeve in Moeskroen

Lokeren zat op een dood spoor aan de rust in Moeskroen. Het stond 1-0 achter en lag duidelijk onder in het spel. Twee zetten van coach Peter Maes draaiden de situatie na de rust om in het voordeel van de Waaslanders. Één daarvan was de inbreng van Patosi.

Hij blikte achteraf terug over de voorbije weken. "Ik heb veel problemen gehad binnen het team, maar dat is achter de rug. Dat is het belangrijkste. De coach is hard, je kan het niet laten hangen bij Peter Maes. Ik heb hard gewerkt en de coach heeft getoond dat hij me laat spelen als ik hard werk", aldus de dribbelkont van Lokeren.

Problemen achter de rug

De klik kwam er nadat Patosi niet mee mocht naar de verplaatsing bij Trabzonspor. "Daarna ben ik nog harder beginnen werken." Vorige week haalde hij het team ook niet, maar was zijn reactie heel wat minder positief. "Ik had die week alles gegeven en was erg teleurgesteld dat ik er niet bij was." Patosi stuurde zijn kat naar de laatste training en de match. "Dat was een slechte reactie."

Er stond een andere Patosi voor ons, na de match tegen Mouscron-Péruwelz. "Ik ben volledig fit en heb geen blessures meer. Het overgewicht waar men over praatte, is verdwenen. Hoe ver ik van mijn beste niveau ben? Dat zullen we moeten zien op het veld." Gisteren stond hij er na de rust. Hij gaf een magistrale bal op Leye bij de Lokerse gelijkmaker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties