Bayer Leverkusen komt met de schrik vrij tegen vierdeklasser

Caroline Tonnelier

In een bekercompetitie is een verrassing nooit ver weg. Dat ondervond ook Bayer Leverkusen, dat pas na penalty's afstand kon nemen van vierdeklasser Magdeburg.

Na 120 minuten stond een 2-2 stand op het bord. De bezoekers uit Leverkusen waren snel op voorsprong gekomen via Calhanoglu, maar de thuisploeg vocht terug en kwam net voor het halfuur op gelijke hoogte. Na de rode kaart van Heung Min-Son een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd kon Magdeburg in de eerste verlenging profiteren. De vierdeklasser kwam op voorsprong, maar Papadopoulos zorgde even later voor de gelijkmaker. Na een spannende penaltyreeks was het Bayer Leverkusen dat aan het langste eind trok.

Bij Wolfsburg kwamen zowel De Bruyne als Malanda in actie tijdens de 4-1 zege tegen Heidenheim. De blonde Oost-Vlaming begon aan de match en was alweer goed voor een assist. Twee ploegmaats speelden zich nog meer in de kijker. Luis Gustavo scoorde twee keer, terwijl Dost twee assists afleverde en zelf ook nog eens scoorde. Nog meer Belgisch succes was er bij Borussia Mönchengladbach. Thorgan Hazard mocht nog eens starten en hij liet de openingstreffer optekenen. Zo had hij een belangrijk aandeel in de 1-2 zege tegen Eintracht Frankfurt.