Ook Filip De Wilde was onder de indruk: "Dit heb ik zelf nooit meegemaakt"

Ook Filip De Wilde was onder de indruk: "Dit heb ik zelf nooit meegemaakt"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Historisch, heroïsch, comeback van het jaar... Aan superlatieven geen gebrek na afloop van de wedstrijd tussen Arsenal en Anderlecht. Paars-wit boog in een sterk half uur een 3-0-achterstand om tot 3-3. "Dit heb ik zelf nooit meegemaakt", aldus voormalig doelman Filip De Wilde.

De Belgische landskampioen speelde een moedige eerste helft in het Emirates stadium, maar keek wel tegen een 2-0 aan. "Het was onnodig om zo fel op achterstand te komen", kijkt Filip De Wilde bij Voetbalkrant.com nog even terug naar gisteravond. "Arsenal kreeg zonder echt goed te spelen twee goals cadeau. Dat ze dit na de pauze nog konden omdraaien, geeft Anderlecht een geweldige boost."

Op een half uur van de hel naar de hemel

Meer zelfs, de Brusselaars stonden 3-0 in het krijt toen de ommekeer werd ingezet. "Ik kan me geen match voor de geest halen waarin ik dit ooit heb meegemaakt met Anderlecht. Toch niet op dit niveau", geeft De Wilde aan die het omgekeerde scenario wel eens onderging (lees meer). "Dat dit nog intenser aanvoelt dan een landstitel? Dat kan ik begrijpen, je gaat immers van de hel naar de hemel op een half uur tijd."

Toch denkt De Wilde aan de zware taak die nog komt. "Als je naar de stand in de groep kijkt, besef je wel dat alles nog moet gebeuren", zegt de keeperstrainer van de nationale beloften. "Je weet maar nooit dat de Turken nog punten pakken in de match tegen Arsenal. Je kan dus maar beter vol voor de winst gaan tegen Galatasaray. Ginds rommelt het stevig, Anderlecht moet nu thuis bewijzen dat ze die wedstrijd kunnen winnen en verdiend zullen overwinteren." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties