Hebben de Rode Duivels vanaf 2017 een probleem? Koning Boudewijnstadion dreigt afgekeurd te worden

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 54 reacties
Hebben de Rode Duivels vanaf 2017 een probleem? Koning Boudewijnstadion dreigt afgekeurd te worden
Foto: © photonews

Dat het Koning Boudewijnstadion niet het modernste stadion op deze aardkloot is, wisten we al. Nu blijkt uit een rapport dat het na 2017 afgekeurd dreigt te worden door de UEFA. Het nieuwe stadion in Brussel lijkt dus een noodzaak.

Het Nieuwsblad kon een intern rapport inkijken en legde een aantal pijnpunten bloot. Zo voldoen onder meer de zitjes niet aan de eisen van de UEFA. Die leggen een rugleuning van 30 cm en beenruimte van 50 cm op. In het Koning Boudewijnstadion is de rugleuning amper 17 cm hoog. De beenruimte tussen de zitjes bedraagt 37 centimeter.

Het stadion kreeg een uitzondering tot 2017. In 2016 wordt het opnieuw gekeurd. Enkel als de bouw van het nieuwe stadion dan al begonnen is, zouden de Rode Duivels langer in het Koning Boudewijnstadion kunnen spelen. Anders moeten de Duivels uitwijken naar Genk, Gent, Brugge of Luik.

Verder schort er wel nog wat aan ons nationaal stadion. Zo wordt de pers voor de interviews ondergebracht in een tentje en moeten de vips in één van de paleizen op de Heizel hun maaltijd nuttigen. Ook het sanitair is aan een opknapbeurt toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties