Tielemans en Musonda hopen op EK. Realistisch?

Tielemans en Musonda hopen op EK. Realistisch?
Foto: © Photonews

De kern van de Rode Duivels voor het EK in Frankrijk halen wordt niet makkelijk voor de jongens die er nu nog niet bijzitten. En er staan er nog een paar te drummen. Zowel Youri Tielemans als Charly Musonda Jr. spraken de voorbije dagen hun wens uit om er bij te zijn.

Het wordt echter moeilijk. Musonda speelt nog niet bij een eerste ploeg en Tielemans kan nog niet elke wedstrijd zijn stempel drukken op het spel van Anderlecht. "Maar waarom niet? Ik hoop toch op het EK", liet Tielemans weten. Soortgelijke woorden bij zijn ex-maat van bij Anderlecht: "Het EK is een doel voor mij. Waarom niet?"

Waarom niet?

Omdat op de posities van de 17-jarige en 18-jarige zoveel volwassen talent rondloopt dat het heel moeilijk wordt om daartussen nog een plaatsje te vinden. Zowel centraal als op de flank lopen toppers à la Hazard, De Bruyne, Chadli, Witsel, Fellaini, Nainggolan, Defour,... rond. Om nog maar te zwijgen van Thorgan Hazard, Ferreira-Carrasco, Junior Malanda, die al een streepje voor hebben omdat ze al in de wachtkamer zitten. 

Tielemans krijgt zelfs veel concurrentie van binnen zijn eigen club met Praet en Defour. Musonda moet dan weer zorgen dat hij ofwel regelmatig eens speelminuten gaat krijgen bij Chelsea, ofwel eens aan een uitleenbeurt begint te denken. De twee hebben ontegensprekelijk veel talent, maar moeten misschien meer zich gaan richten op het WK 2018 in Rusland. Dan zijn ze respectievelijk 21 en 22. En er is daar ook een kwalificatiecampagne voor.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties