De jeugd moet het weer gaan doen in Genk na recordverlies

De jeugd moet het weer gaan doen in Genk na recordverlies
Foto: © Photonews

KRC Genk heeft afgelopen seizoen een recordverlies van zeven miljoen euro geleden, liet de club gisteren weten op de algemene vergadering. Een serieuze klap voor een club die van een winst van 28 miljoen euro komt. Het roer moet dus omgesmeten worden...

 

Genk gaat dus weer inzetten op zijn jeugd, een recept waar ze eerder succes mee boekten. Al is het allemaal niet zo dramatisch, want de club heeft nog een spaarpotje van meer dan twintig miljoen euro. "We kunnen gerust nog een stootje verdragen’, geeft financieel directeur Filip Aerden aan in Het Nieuwsblad.

"Maar zo kunnen we natuurlijk geen vijf jaar verder. We hebben dan ook beslist om de boot stilaan van koers te veranderen. We willen minder afhankelijk worden van uitgaande transfers. We willen ons weer focussen op de eigen jeugdspelers en op jonge talenten uit het buitenland."

Prestatiegerichte contracten

Ook zullen die nieuwe spelers veel minder gaan verdienen. De loonlast van 19 miljoen euro moet immers naar beneden. "Bovendien willen we ook meer gaan werken met prestatiegerichte contracten. Het vaste loon zal lager liggen, maar het aandeel van de winstpremies in het loonpakket zal stijgen", aldus Aerden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties