De vraag van de week: Kan Fellaini voetballen?

De vraag van de week: Kan Fellaini voetballen?
Foto: © Photonews

Marouane Fellaini kreeg tegen Wales de voorkeur op Radja Nainggolan. Zijn prestatie - en dan vooral de elleboogstoot aan Allen - zorgde voor een storm aan kritiek. Analist Zvonimir Boban was duidelijk: "Hij kan gewoon niet voetballen." Excuseer?

"Ik had altijd de voorkeur gegeven aan die speler van AS Roma", vond Boban duidelijk dat Nainggolan zijn kans had verdiend tegen Wales. Zeker na de prestatie van tegen IJsland kunnen we die denkpiste tot op zekere hoogte volgen. Maar Fellaini heeft toch echt wel sterke punten, toch?

Kopkracht

Als je moet pompen om niet te verzuipen, dan kan je Marouane Fellaini altijd en overal gebruiken. Hij heeft een heel sterk hoofd en slaagt er in om zowel verdedigend als aanvallend daarmee zijn duit in het zakje te doen. Dat ene gewonnen kopduel kan het verschil tussen winst en verlies zijn. Zijn doelpunt tegen Algerije zijn we toch nog niet vergeten?

Agressiviteit

Bekijk het gerust van twee kanten: de agressiviteit van Fellaini op een veld levert hem heel vaak balbezit op, waardoor hij op het middenveld vaak een onmisbare pion is. Aan de andere kant gaat hij natuurlijk af en toe te gretig in, waardoor hij fouten tegenkrijgt en/of ruimte laat in de rug.

Positionering

Of het nu gaat om een bal binnen te koppen, dan wel weg te koppen, of ergens een tackle of een blok in te zetten: Fellaini heeft vaak de bal mee. Dat komt door zijn toch wel uitstekende positionering. Als hij dat nu wat vaker zou aanwenden om enkel propertjes de zaken op te lossen en er 90 minuten de kop kan bijhouden ... dan kan Fellaini wel degelijk voetballen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties