Joris wie? Johan Walem stelt Kayembe, het nieuwe talent van de jonge Duivels, voor

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 13 reacties
Joris wie? Johan Walem stelt Kayembe, het nieuwe talent van de jonge Duivels, voor
Foto: © Photonews

België maakte deze week kennis met Joris Kayembe. Het jonge talent van FC Porto scoorde voor de nationale beloften in Spanje én tegen Noorwegen. We belden beloftecoach Johan Walem op voor een korte schets.

Door Sander De Graeve

Bij het tweede elftal van FC Porto bestrijkt Kayembe vaak de hele linkerflank. De polyvalentie van de vleugelspeler is volgens Walem één van zijn grootste troeven. "Hij is een zeer interessante speler die op drie verschillende posities kan spelen. Zijn grootste kwaliteiten liggen op aanvallend vlak, maar als het nodig is, kan hij ook op de linksback uit de voeten."

Walem haalde Kayembe nog maar pas bij de ploeg, maar hij kon al overtuigen met twee goals. "Ik was benieuwd om hem te zien spelen. Ik wist dat hij bij de reserven van Porto speelde, en ik kende hem een beetje van bij Standard. Hij bewees dat hij beslissend kan zijn. Twee goals, dat is niet slecht voor zijn eerste twee wedstrijden."

Zijn speelstijl vergelijken met een bekendere speler, wil Walem niet. "Ik doe dat bijna nooit, iedereen speelt anders. Ik ken hem nog niet 100% aangezien ik er nog maar één week mee gewerkt heb. Één tegen één is hij wel écht sterk. Hij kan zowel binnendoor als buitenom gaan."

Net als enkele andere jongens in de ploeg van Walem heeft hij weinig ervaring op het hoogste niveau. "Ik hoop dat hij en enkele anderen snel kunnen doorbreken in de eerste ploeg van hun club. Hij moet nu vooral speelminuten verzamelen. Ik ga zijn evolutie bij zijn club zeker in de gaten houden, maar ik heb ook andere opties."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primeira Liga

Nieuwste reacties