Wilmots noemt 'believers' gek, Gerets schenkt voetbalnatie terug hoop

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 53 reacties
Wilmots noemt 'believers' gek, Gerets schenkt voetbalnatie terug hoop
Foto: © photonews

De Rode Duivels timmeren momenteel aan de weg richting Frankrijk. De EK-kwalificatiecampagne werd dan wel niet foutloos ingezet, maar dat is volgens Eric Gerets geen reden om aan de kwaliteiten van de groep te twijfelen. Zijn we dan toch niet gek?

De woorden van Marc Wilmots liggen bij menig Belgisch voetballiefhebber nog zwaar op de maag. "Ik hoor dat sommige mensen verwachten dat we het EK kunnen winnen", aldus de bondscoach enkele dagen geleden. "Of dat we minstens een halve finale moeten halen in Frankrijk. Zijn die mensen gek? Ik ben niet zo verblind om te geloven dat we momenteel de vijfde beste ploeg van de wereld hebben."

Allemaal goed en wel, maar enkele maanden geleden - vlak na de uitschakeling op het WK tegen Argentinië - klonk de teneur in de stem van de bondscoach een pak positiever. De prestatie van de Rode Duivels tegen IJsland en Wales was dan wel niet denderend, maar met deze lichting spelers moet er simpelweg een resultaat worden gehaald. 

Gelukkig is er dan nog Eric Gerets. De voormalige Rode Duivel staat te boek als een ernstig man met een encyclopedisch voetbalverstand. "Dit is het beste team dat België ooit heeft gehad", geloven we - en met ons de volledige voetbalnatie - zijn woorden maar al te graag. "Het zou een ontgoocheling zijn als de Rode Duivels op het EK niet minstens de halve finales halen." Zijn we dan met z'n allen toch niet gek?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties