Het beste van Anderlecht en Club: ons dreamteam van de topper

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 70 reacties
Het beste van Anderlecht en Club: ons dreamteam van de topper
Foto: © photonews

Morgen staat dé topper tussen Anderlecht en Club Brugge op het programma. De twee sterkste teams van het land nemen het tegen elkaar op. Wij gooiden beide selecties in één grote pot en distilleerden het beste elftal.

Door Sander De Graeve

Doel

Tussen de palen kunnen we niet om Mathew Ryan heen. Qua talent overvleugelt hij Silvio Proto en hij heeft ook zijn leeftijd mee. Een doelman waar Club op kan bouwen.

Verdediging

Achterin zijn de plaatsjes eerlijk verdeeld. Op links kiezen we De Bock boven Acheampong. De Belg speelt een sterk seizoen én heeft de positie van linksachter natuurlijk een pak beter onder de knie dan de sneltrein van paarswit. Centraal treffen we voor blauwzwart ook nog Brandon Mechele.

Mbemba is in dit elftal incontournable, maar op rechts drong een dilemma zich op. Vanden Borre of Meunier? Allebei spelen ze ijzersterk, dus kozen we de makkelijkste oplossing. We volgden het oordeel van Wilmots en posteerden Vanden Borre op de rechtsachter.

Middenveld

De ruggengraat van het middenveld kleurt paars. De tandem Defour-Tielemans is het beste centrale duo dat momenteel over onze velden loopt. Daarvoor hebben we gekozen voor het Spaanse genie van Club Brugge. Vazquez speelt ijzersterk dit seizoen.

Aanval

Voorin ook wat lastige knopen. Zo zaten we op rechts met Refaelov en Najar. De Israëliër is on fire en haalt het van de Hondurees. Op links gaan we voor Dennis Praet. Hij verbaasde Europa al dit seizoen. Voorin een spits die beide kleedkamers kent. Tom De Sutter weegt op een verdediging en is altijd gevaarlijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties