Spanje: Spanning, spektakel en veel doelpunten in Copa del Rey

Jeroen Evens
| 1 reacties

In de eerste twee duels van vanavond in de Spaanse bekercompetitie stoten beide thuisploegen door naar de volgende ronde. Celta de Vigo kon winnen van Las Palmas, en in een spektakelrijke wedstrijd hield Valencia zijn voorsprong uit de heenwedstrijd in ere tegen Rayo Vallecano.

Valencia – Rayo Vallecano 4 – 4

Valencia kon teren op een 1-2 overwinning op bezoek bij Rayo Vallecano in de heenronde. Vanavond kregen de toeschouwers waar voor hun geld, want ze zagen maar liefst acht doelpunten. Valencia leek na een snelle goal van Paco Alcacer al vroeg in de wedstrijd de schaapjes op het droge te hebben, maar niets was minder waar.

Rayo Vallecano vocht zich terug in de wedstrijd en scoorde nog voor rust drie doelpunten, waarvan twee in drie minuten tijd. Van hemel naar hel, zou je denken. Maar een own goal van Morcillo bracht het vuur terug aan de lont na rust. Adrian Embarda scoorde op het uur nog de 2-4, waardoor het er op een bepaald moment wel dramatisch uit zag voor Valencia. Maar Mestalla zette zich achter de ploeg, en wederom Paco Alcacer scoorde voor de thuisploeg. Twintig minuten voor tijd zette Rodrigo Moreno de 4-4 eindstand op het bord. Een rode kaart voor diezelfde Moreno gooide geen roet meer in het eten voor Valencia.

Celta de Vigo – Las Palmas  3 – 1

Las Palmas kon de heenwedstrijd (2-1) winnend afsluiten, en kwam dus zo met de beste kaarten naar Vigo. Joaquin Larrivey bezorgde de thuisploeg echter een voorsprong na 19 minuten. Santi Mina deed Larriveys kunstje na, net na de rustpauze, maar Nauzet Aleman zorgde er drie minuten later voor dat de stand over twee wedstrijden weer op gelijke hoogte kwam.

Celta de Vigo verloor zijn laatste vier wedstrijden, en dat was de motivatie om de thuissupporters toch eens te verwennen, ditmaal met een kwalificatie voor de volgende ronde. Daarvoor moest het wel wachten tot de 92e minuut, toen Fabian Orellana met een plaatsbal tussen een hoop verdedigers door Celta het beslissende doelpunt bezorgde. Zo stoten De Kelten door ten koste van Las Palmas, maar wat scheelde het weinig.