Het Belgische startschot is gelost: te verwachten tijdens de wintermercato!

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 23 reacties
Het Belgische startschot is gelost: te verwachten tijdens de wintermercato!
Foto: © SC

Het startschot voor de wintermercato is ondertussen gegeven. Ook België maakt zich op voor enkele (spraakmakende) transfers. Onze redactie zat al eventjes samen en overliep de te verwachten verhuizingen.

Door Cédric De Volder

De toppers: plooien of niet, transfersoap is zeker

We beginnen natuurlijk met de jongens die onze competitie kleurden de voorbije maanden. En dan kijken we automatisch in de richting van RSC Anderlecht. Er komen sowieso aanbiedingen voor Dennis Praet en Youri Tielemans, maar Herman Van Holsbeeck oefent nu al om het been stijf te houden.

Dat geldt overigens ook voor jongens als Chancel Mbemba en Aleksandar Mitrovic. Interesse genoeg, hoor! Victor Vazquez en Mathew Ryan verlengden hun contract dan wel bij Club Brugge, maar in de moderne voetbalwereld wil dat enkel zeggen dat blauw-zwart kans maakt om langs de kassa te passeren.

Willen, maar niet mogen of kunnen?

En dan belanden we via een tussenstop op Daknam. Alexander Scholz (naar RSC Anderlecht, nvdr.) en Hans Vanaken (naar Club Brugge, nvdr.) gaven al aan dat hun voetbaltoekomst niet bij Sporting Lokeren ligt. Enig probleem: Roger Lambrecht wil veel geld op de Wase bankrekening zien verschijnen.

Eerlijk? Als de Buffalo's een leuke aanbieding ontvangen voor David Pollet is de aanvaller ook weg. En speelt Colin Coosemans in 2015 nog voor Waasland-Beveren? KV Mechelen ziet in de doelman alvast een ideale vervanger om een vertrek van Wouter Biebauw naar KV Oostende op te vangen.

Zo goed als zeker weg...

En dan zijn er nog enkele jongens die hoogstwaarschijnlijk andere oorden opzoeken. Waldemar Sobota is bij Club Brugge helemaal van het strijdplan verdwenen en Alessandro Cordaro heeft naar verluidt zelfs al een akkoord met Zulte Waregem.

Ook Onur Kaya en Jordan Remacle hebben de uitgang op Daknam gevonden. Eerstgenoemde wordt vooral gegeerd door Cercle Brugge. Khaleem Hyland zou bij de hervatting van de competitie dan wel eens weg kunnen zijn in de Cristal Arena...

De leegloop op Le Canonnier

De zaken bij Royal Mouscron Péruwelz verdienen namelijk een beetje extra aandacht. Door foutjes in het contract kunnen Kévin Vandendriessche en Steeven Langil gewoon verkassen. Marc Coucke en Roland Duchâtelet wrijven zich alvast in de handen. 

Maar dat is niet alles. Ook Abdoulay Diaby heeft zijn laatste wedstrijd in het shirt van les Hurlus afgewerkt. De aanvaller liet na de verliespartij Achter De Kazerne namelijk weten dat hij voor een buitenlandse club gaat voetballen.

Bovenstaande oplijsting is slechts een kleine greep uit hetgeen we de komende weken verwachten op de transfermarkt. Willen jullie constant op de hoogte blijven van de transfers? Volg Voetbalkrant.com in januari dan op de voet!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties