KBVB komt met vergoedingsregeling voor ontevreden fans op de proppen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
KBVB komt met vergoedingsregeling voor ontevreden fans op de proppen
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

De heisa rond de Belgische camping in Brazilië is nog niet voorbij. Er was eerder al bekend dat een honderdvijftigtal fans, samen met TestAankoop, hadden beslist om naar de rechtbank te stappen. De Belgische voetbalbond reageerde ondertussen met een minnelijke schikking.

Het regende namelijk klachten over het Devillage in Brazilië. De Belgische fans betaalden een pak geld voor het verblijf, maar de camping loste de verwachtingen allesbehalve in. Het spreekt natuurlijk voor zich dat de Belgische voetbalbond een rechtszaak wil vermijden. 

En dus komt de KBVB met een voorstel tot minnelijke schikking op de proppen. "De betrokken supporters zullen eerstdaags het voorstel ontvangen", klinkt het aan de Houba De Strooperlaan.

Niet alleen het verblijf, maar ook vluchten en intern transport

De voetbalbond benadrukt dat de reis niet alleen het verblijf op de camping omvatte, maar ook de heen- en terugvluchten en het interne transport. "En dat verliep allemaal zonder problemen. De vergoedingsregeling ligt dan ook in de lijn met hetgeen eerder werd afgesproken."

Wat biedt de Belgische voetbalbond concreet aan?

  • Een vergoeding van vijftig euro per nacht op Devillage.
  • Een ticket voor de EK-kwalificatiewedstrijd tussen België en Cyprus.
  • De betrokken fans die lid zijn van 1895 worden automatisch in de hoogste rang onderverdeeld voor prioriteit voor aankoop van tickets voor het EK 2016 in Frankrijk.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties