Lierse lijkt een vogel voor de kat

Lennert Vannooten
| 7 reacties
Lierse lijkt een vogel voor de kat
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op 6 speeldagen van het einde van de reguliere competitie staan de Pallieters eenzaam laatste in de stand. Er zijn nog maar 18 punten te verdienen en de kloof met de voorlaatste, Waasland-Beveren, bedraagt al 7 punten. Play-off 3 lijkt onmogelijk te vermijden.

Hekkensluiter Lierse beleeft geen  fraai seizoen en het ziet ernaar uit dat dat niet meer zal verbeteren. De fans zijn woest en eisen het ontslag van voorzitter Maged Samy. Swinkels en Losada zijn vertrokken net zoals ook de coach Stojanovic. Bourabia koos eieren voor zijn geld en trok naar Waasland-Beveren. 

Lierse lijkt niet te beschikken over een bepaald beleid, en welke trainer wil nu nog, op dit moment, in zee gaan met een club als Lierse?

Huidige trainer Guillou heeft geen Pro Licensediploma en is een tijdelijke oplossing. Lierse maakt water en de vraag is hoelang de kapitein nog aan boord zal kunnen blijven.

Jeugd troef!

Een ander probleem, alsof het er nog niet genoeg zijn, is de gemiddelde leefijd van de kern. Joan Capdevila trekt het gemiddelde misschien nog wat omhoog, maar feit is dat De Pallieters eravring missen.

De kern bestaat bijna uitsluitend uit tieners en jonge twintigers. Dat is al een probleem gebleken en dat zal in Play-off 3 niet anders zijn. 

Lierse heeft bijna een mirakel nodig, wil het Play-off 3 ontlopen. De kans lijkt echter groter dat de club, die sinds 2010 opnieuw in eerste klasse speelde, zal strijden om de tweede klasse te vermijden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties