En wat heeft De Keersmaecker zelf te zeggen? "Ik zit op deze stoel en wil er blijven"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 19 reacties
En wat heeft De Keersmaecker zelf te zeggen? "Ik zit op deze stoel en wil er blijven"
Foto: © SC

François De Keersmaecker beleeft vandaag niet meteen zijn prettigste vrijdag de dertiende. De voorzitter van de KBVB kreeg een spervuur aan vragen voorgeschoteld door de Raad van Bestuur. Maar wat heeft hij zelf te zeggen op deze heisa?

Door Cédric De Volder en Johan Walckiers

François, eerst en vooral. Je bent nog steeds voorzitter. Blijf je dat ook na de verkiezingen? 

"Ja, ik wil nog steeds voorzitter blijven. Ik zit nu op deze stoel en wil er blijven."

We kunnen ons nochtans voorstellen dat de vergadering vanmiddag in een vijandelijke sfeer is verlopen.

"Nee, eigenlijk niet. Er zijn harde woorden gevallen, maar dat moet kunnen. Ik vind dat geen probleem. Het ontslag van Steven Martens? Afgelopen vrijdag werd er door de Raad van Bestuur al een motie van wantrouwen tegen hem ingediend, hé."

"Daarop heeft Steven zelf gezegd dat hij zou opstappen als de ontslagvergoeding zou worden uitbetaald. Dat is dan ook zo gebeurd. Ik stond en sta overigens nog altijd achter Steven."

Maar kwam het niet in je op om te onderhandelen over die gouden handdruk? 

"De Raad van Bestuur en het Uitvoerend Comité hebben beslist om die zaak af te sluiten. Ik ga er dan ook geen verdere commentaar op geven."

Maar je kan toch niet ontkennen dat er grove fouten zijn gemaakt.

"Er zijn inderdaad fouten gebeurd, maar alles kwam aan het licht in de nasleep van het WK in Brazilië. Dat was een hoogtepunt in de geschiedenis van het Belgische voetbal."

Ik wil de fouten niet onder de tafel vegen, maar er zijn ook een pak goede beslissingen gemaakt. Het afgelopen jaar was een hoogtepunt in de geschiedenis van het Belgische voetbal

"Er zijn een pak goede beslissingen gemaakt. We stonden nooit hoger op de FIFA-ranglijst, de bondstaksen werden verlaagd of zelfs afgeschaft voor de kleinste clubs. Er was dus veel goed nieuws te melden."

"Ik sta nog steeds achter het beleid. De bal is aan het rollen gegaan door het hotel voor de spelersvrouwen dat niet werd afgezegd. Ik wil die fouten dan ook helemaal niet onder de tafel vegen."

Vind je het zelf nog mogelijk om jezelf op te volgen als voorzitter van de KBVB na die zaken? 

"Ik zie momenteel geen enkele andere kandidaat. Er zullen keuzes moeten gemaakt worden. Maar er zijn ook een pak mensen binnen de bond die een andere mening hebben over de gebeurde zaken."

Tot slot, François. Heb je, achteraf gezien, Martens te veel vrijheid gegeven? 

"Ik ben niet fulltime in dienst bij de KBVB en ik kan dus niet constant bezig zijn met de werking. Nogmaals: ik had en heb nog steeds alle vertrouwen in Steven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties