De verdienste van Genk-coach McLeish: bloed, zweet en tranen

Robby Morren
Robby Morren
| 14 reacties
De verdienste van Genk-coach McLeish: bloed, zweet en tranen
Foto: © photonews

We draaien de klok een jaartje terug. 'Wij willen bloed, zweet en tranen', galmt door de Cristal Arena. Coach Alex McLeish slaagde erin om dat opnieuw in het Genkse elftal te slijpen.

Door Robby Morren

Genk komt uit een bijzonder moeilijke periode waarin de supporters heel wat spelers een gebrek aan inzet verweten. Geen spoor meer van een gebrek aan inzet bij de blauwhemden op dit moment, met dank aan Alex McLeish.

De Schotse oefenmeester bracht opnieuw de juiste vechtersmentaliteit in de Genkse kleedkamer. Voetballend stelt het allemaal nog te weinig voor wat Genk op de grasmat brengt, maar met de juiste mentaliteit knokten de Limburgers zich onder McLeish wel in de top zes.

De wedstrijd tegen Westerlo was er een mooi voorbeeld van. De elf Genkies bleven werken en vechten tot de laatste minuut en konden zo alsnog een hele belangrijke overwinning uit de brand slepen.

McLeish zag dat de mentaliteit goed zat. "Mijn spelers gaven niet op, ze toonden de juiste mentaliteit en vechtlust op het veld." Alvast een pluim op zijn Schotse hoed.

De chemie tussen de spelers en de supporters is terug

De supporters werden nog niet fel verwend dit seizoen, maar de chemie tussen spelers en fans is wel terug. Dat de acteurs op het veld hun truitje nat maken en voor elkaar vechten, wordt door de supporters gewaardeerd.

De fluitconcerten en 'wij willen bloed, zweet en tranen', hebben ondertussen opnieuw plaatsgemaakt het aloude 'Forza Racing'. Als de juiste mentaliteit nu nog gepaard gaat met goed voetbal, dan mogen de supporters dit seizoen nog leuke dingen verwachten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties