Iedereen laakt houding Chelsea-fans, maar niemand is bevoegd om er iets aan te doen ...

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 22 reacties
Iedereen laakt houding Chelsea-fans, maar niemand is bevoegd om er iets aan te doen ...
Foto: © SC

Het racismegeval in de Parijse metro rondom de wedstrijd tussen Paris Saint- Germain en Chelsea zindert na. Niemand laat het na de actie van de Engelse fans te veroordelen, maar niemand lijkt ook echt actie te kunnen nemen tegen de mensen.

Pro memorie: op een video is te zien hoe een donkere man de metro wil betreden, maar tegengehouden wordt door Chelsea-fans. De Engelsen duwden hem tot twee keer toe uit de metro. "We're racists and that's the way we like it", zongen ze.

Chelsea wil actie en wil de mensen op de beelden vinden. "Als het abonnees of leden van de club zouden zijn, gaan ze ze ernstig straffen", klinkt het in een communiqué. "Want dit is haatroepend, weerzinwekkend en heeft niets met voetbal te maken."

Omdat ze weg gingen van het stadion ...

Ook FIFA-baas Sepp Blatter heeft inmiddels het racisme veroordeeld. "Voor racisme is in het voetbal geen plaats", had hij het zowel over de metro van Parijs als over de zaak in Italië rond Sacchi.

En ook de UEFA gaat hard tekeer tegen de Chelsea-fans: "We veroordelen dit ten stelligste." Om er aan toe te voegen: "Omdat ze weggingen van het stadion kunnen wij als UEFA niet optreden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties