Uefa geeft Rotterdamse relschoppers geen straf

Uefa geeft Rotterdamse relschoppers geen straf
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op voetbalgebied was het gisteren een mooie avond voor Feyenoord, een knap 1-1 gelijkspel op het veld van AS Roma. Maar het gedrag van de supporters uit Rotterdam was het gespreksthema achteraf. De Uefa verklaart nu dat het niet aan hen is om straffen op te leggen.

“De Uefa veroordeelt de gewelddadige gebeurtenissen in Rome op donderdag”, luidt het in een verklaring. “Maar omdat de feiten zich buiten het stadion afspeelden kan de Uefa niet ingrijpen. Het is aan de lokale instanties om deze zaak verder te onderzoeken.”

Het oproer vond plaats op het Piazza di Spagna. De balans tot nu toe: minstens 33 arrestaties en een beschadigde Fontana della Barcaccia.

Het is overigens niet voor het eerst dat de Feyenoordsupporters voor ophef zorgen in een Europese wedstrijd. In het seizoen 2006-2007 werd de club uit de toenmalige Uefa Cup gegooid nadat de fans zich hadden misdragen in het Franse Nancy.

Op donderdag 26 februari komen de Romeinen op bezoek in de Kuip voor de terugwedstrijd. Laten we hopen dat daar de focus vooral op het voetbal zal liggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties