Interview: "Als je bij een topclub speelt, weet je dat het druk wordt"

Lennert Vannooten
| 0 reacties
Interview: "Als je bij een topclub speelt, weet je dat het druk wordt"
Foto: © Photonews

Anderlecht en Club Brugge durven weleens klagen over het drukke programma met de Europese wedstrijden erbij. "Als je een topspeler wil zijn in een grote competitie, weet je dat dat onvermijdelijk is, dat mag geen excuus zijn", zegt Jan Ceulemans.

"Twee of drie matchen per week is inderdaad veel en in Engeland hebben ze grotere kernen om op drie fronten mee te strijden, maar ook daar laten grote ploegen steken vallen. Geen enkele ploeg kan elke match winnen in een seizoen", zegt Ceulemans in Voetbalkrant.com.

"Ook Club Brugge en Anderlecht kunnen onmogelijk alles winnen, je moet soms andere jongens de kans geven. Kwetsures en vermoeidheid horen er nu eenmaal bij als je speelt in de competitie en de beker, en dan ook nog eens Europees."

Als je in topvorm bent, is dat normaal geen probleem

"Als je echt in topvorm bent en een goede conditie hebt, is het in principe geen probleem om twee of drie matchen per week te spelen. Dat hangt ook af van speler tot speler."

"De verre verplaatsingen hebben er natuurlijk ook mee te maken, Anderlecht moet terugkomen van Moskou en zondag opnieuw spelen, dat kruipt in de kleren. Als speler weet je wel dat topploegen een druk programma hebben, dat mag geen excuus zijn", besluit Jan Ceulemans

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties