Anderlecht-voorzitter droomt van Europees succes: "Misschien ronde verder. En nadien nog eentje. En dan..."

Anderlecht-voorzitter droomt van Europees succes: "Misschien ronde verder. En nadien nog eentje. En dan..."
Foto: © Photonews

RSC Anderlecht kan morgen aan een doelpuntje op Russische bodem genoeg hebben om de kwalificatie voor de achtste finales van de Europa League op zak te hebben. En dat doet Roger Vanden Stock dromen. "Het is alleszins goed voor het imago van onze club."

De jonge generatie kan er enkel van dromen, maar in het verleden was RSC Anderlecht een Europese subtopper. De hoofdstedelingen stonden regelmatig in de eindfase van een Europees toernooi. Voor de volledigheid: de laatste finale werd in 1990 verloren. 

Alles en iedereen beseft dat paars-wit ook dit seizoen de Europa League niet zal winnen, maar Roger Vanden Stock blijft brandend ambitieus. "We gaan misschien een ronde verder. En nadien nog eentje. En dan... Waarom niet?"

Alles is mogelijk. Maar dat wil ook zeggen dat we kunnen verliezen

Maar eerst moet Dinamo Moskou (na een scoreloos gelijkspel in het Astridpark, nvdr.) voor de bijl. "Alles is mogelijk", gaat Vanden Stock verder in Het Nieuwsblad. "Maar dat wil ook zeggen dat we kunnen verliezen. Al zijn we met een 1-1 natuurlijk wel geplaatst."

"Ik denk dat Mathieu Valbuena wel enkele spelers van Anderlecht zal onthouden hebben uit de heenwedstrijd", besluit de preses met een kwinkslag. "Op financieel vlak is dit de Champions League niet, maar de Europa League is goed voor ons imago."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties