Overzicht Eredivisie: Dordrecht dicht bij stunt tegen Feyenoord

Lander Marin
| 2 reacties

Met overwinningen voor beide Nederlandse grootmachten blijft de machtsverhouding in de top 2 ongewijzigd, en stevent PSV met nog steeds elf punten voorsprong af op een 22ste landstitel.

Dordrecht - Feyenoord 1-2

Na PSV en Ajax won ook Feyenoord zijn wedstrijd. De Rotterdammers hadden echter bijzonder veel moeite met rode lantaarn Dordrecht. Na doelpunten van Manu en Fortes leek het 1-1 te worden, maar in blessuretijd bezorgde invaller Achahbar de bezoekers toch nog de zege.

ADO Den Haag – Heracles Almelo 1 – 3

De Hagenaars moesten al na vier minuten achtervolgen na een doelpunt van Weghorst. Een paar minuten voor de rust bracht van Duinen hen langszij. Na de thee was het over en uit voor Den Haag. Avdic en Bel Hassani zetten de 1-3 eindstand op het bord en namen de buit mee naar huis voor Heracles.

PSV – FC Groningen 2 – 1

De partij was een dikke tien minuten bezig en Wijnaldum maakte er op aangeven van de Jong 1-0 van. Net voor de pauze zette Eric Botteghin de 1-1 op het bord. De assist was van Rusnák. Na 66 minuten lag de Jong weer aan de basis van een goal en assisteerde hij Isimat-Mirin voor de 2-1.

Sc Heerenveen – Ajax 1 – 4

In het Abe Lenstra Stadion had Ajax geen kind aan Heerenveen. Na zes minuten kwamen de Ajacieden op voorsprong na een doelpunt van Milik. Niet veel later deed Klaassen er na een assist van Sinkgraven nog eentje bij.

In de 35ste minuut besloot Veltman de thuisploeg een handje te helpen en maakte hij een owngoal. Luttele minuten later zette hij zijn foutje recht, en vergrootte hij de voorsprong naar 1-3. Sinkgraven met opnieuw de assist. In minuut 67 vond Milik dat het tijd was voor zijn tweede van de avond. Geassisteerd door El Ghazi legde hij de 1-4 eindstand vast.