Atletico Madrid heerst in eigen huis

Atletico Madrid heerst in eigen huis
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De thuisreputatie in de Champions League van Atletico Madrid is er een om u tegen te zeggen. Van de laatste 10 wedstrijden in eigen huis won het er maar liefst 9.

Dinsdag schakelde de ploeg van Diego Simeone Bayer Leverkusen uit in de achtste finales van de Champions League. De 1-0 nederlaag uit de heenwedstrijd werd opgehaald en de Spanjaarden stootten uiteindelijk door na strafschoppen. Voor het tweede jaar op rij staat Atletico dus in de kwartfinales.

Onklopbaar

Onder leiding van de Argentijnse coach is de Spaanse topclub bezig om van het Estadio Vicente Calderon een oninneembare vesting te maken. Van haar laatste 10 thuiswedstrijden in de Champions League won het maar liefst 9 keer. Enkel Chelsea ging er niet ten onder (0-0).

Onder andere Barcelona, Juventus en Porto bleken niet in staat iets mee te graaien uit de Spaanse hoofdstad. De overwinningen waren vaak ook zeer overtuigend.

In 10 wedstrijden scoorde de thuisploeg 25 keer, terwijl ze er zelf maar 2 te slikken kregen. De volgende tegenstander van Atletico in de kwartfinales is dus gewaarschuwd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties