Het middenveld van Wilmots: deze wereldtoppers zullen er vrijdag bij zijn in de selectie

Lander Marin
| 19 reacties
Het middenveld van Wilmots: deze wereldtoppers zullen er vrijdag bij zijn in de selectie
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Binnen tien dagen krijgen de Rode Duivels Cyprus op bezoek. Drie dagen later trekken Wilmots en de zijnen naar Jeruzalem, om er tegen Israël te spelen. Hoog tijd dus voor de vraag: Hoe zou het zijn met onze centrale middenvelders en flankspelers?

Werelds

Eden Hazard staat in brand de laatste tijd. Zoals hij speelde tegen PSG en Southampton, zou het zonde zijn hem niet te benutten. Dat zijn ploegmaats zijn assists niet afmaken of simpelweg zijn gedachtegangen niet kunnen volgen, daar kan hij niks aan doen.

De Bruyne, nog zo’n onbetwiste basisspeler. Hij is iemand die wedstrijden wint via doelpunten, lange passen of gewoon brute werkkracht. Wilmots kan hem onmogelijk op de bank laten.

Meer dan voldoende

Fellaini was tegen Tottenham man van de match. Hij scoorde het eerste doelpunt en zette zijn team zo op weg naar een 3-0 zege. Gary Neville sprak over zijn beste match ooit in een United-shirt. Een Fellaini met vertrouwen, klinkt niet slecht.

Bij Zenit scoorde Axel Witsel afgelopen week nog tegen Torino. Een scorende Witsel is vrij zeldzaam. Ballen afpakken, even bijhouden en dan weer afgeven, dat is zijn taak. Zoals altijd verwachten we dat Wilmots zijn rustpunt op het veld, een plaats in de basis gunt.

Neutraal

AS Roma kon maandag geen beroep doen op de geschorste Nainggolan. Hij kwam de laatste tijd vooral in het nieuws nadat hij door een ongelukkige tackle het been van Federico Mattiello in twee brak.

Chadli en Dembele gingen zoals vermeld met Tottenham onderuit tegen Man Utd. Beide spelers hadden dus weinig mogelijkheden om echt te schitteren.

Ondanks dat hij steeds in de basis staat bij Napoli, is het de laatste tijd akelig stil rond Dries Mertens. Is hij gedoemd tot een toekomst als super-sub bij de Duivels?

Yannick Ferreira Carrasco mocht tegen Arsenal invallen en liet zich opmerken door enkele individuele acties, die jammer genoeg telkens op niks uitdraaiden. 

Lappenmand of net eruit

Mirallas raakte licht geblesseerd in een duel tijdens de wedstrijd tegen Dynamo Kiev. Daardoor deed hij niet mee tegen Newcastle. Echt missen deden The Toffees hem niet. Ze wonnen namelijk met 3-0.

Anderlechtspeler Steven Defour komt maar pas terug uit blessure. Dat Wilmots hem zal verkiezen boven Duivels met matchritme, is vrij onwaarschijnlijk. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties