Voorzitter Parma mogelijk lid van criminele organisatie

Tom Stroobants
| 7 reacties
Voorzitter Parma mogelijk lid van criminele organisatie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Giampietro Manenti, voorzitter van rode lantaarn Parma, is aangehouden door het Italiaanse gerecht. Hij wordt er van verdacht witwaspraktijken op na te houden en dat zelfs via de club te hebben gedaan.

De voorzitter van het Italiaanse Parma is woensdagochtend aangehouden door de politie. Hij wordt in verdenking gesteld van witwaspraktijken. Parma staat laatste in de Serie A en donderdag spreekt de rechtbank zich uit over een mogelijk failissement.

Parma als dekmantel

Giampietro Manenti (45) nam in februari de leiding over als voorzitter van de Italiaanse club. Hij was al de derde voorzitter in enkele maanden tijd. Manenti, gedelegeerd bestuurder van de dienstverlenende onderneming Mapi Group, beloofde de schuldenberg van de noodleidende club af te betalen.

De Parma-voorzitter wordt er nu van verdacht deel uit te maken van een criminele organisatie. Het Italiaanse gerecht arresteerde hem, naast 21 andere personen. Manenti wordt ook er ook van verdacht om door middel van een expert, geld wit te wassen. Daarbij zou hij de club als dekmantel gebruiken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties