Fellaini en Manchester United winnen topper bij Mignolet

Manchester United heeft, met dank aan Mata, de 3 punten uit Liverpool meegenomen. Het werd 1-2 na een tumultueuze wedstrijd. Sleutelmoment in de wedstrijd was de rode kaart van Steven Gerrard, die na een invalbeurt van nog geen minuut meteen mocht gaan douchen.

Juan Mata kon de Mancunians al na een klein kwartier op voorsprong zetten. Een knappe aanval van Fellaini en Herrera werd door de Spanjaard met zijn rechter afgerond.

De tweede helft was nauwelijks bezig of Liverpool mocht al met zijn tienen verder. De pas ingevallen Gerrard ontweek een tackle van Herrera, maar Stevie G plantte erna overduidelijk zijn voet op het been van Herrera. Nauwelijks een minuut op het veld en meteen terecht rood.

Mata leidt United naar zege

Op het uur maakte opnieuw Mata op schitterende wijze de 0-2. Met een knappe retrovolley liet hij Simon Mignolet helemaal kansloos en scoorde hij zijn tweede doelpunt van de namiddag.

Wedstrijd gespeeld denk je dan, maar met nog iets meer dan 20 minuten te spelen zorgde Daniel Sturridge voor de aansluitingstreffer, na knullig balverlies bij United.

Mignolet stopt penalty

In de blessuretijd kreeg Man U nog een penalty na een overtreding op Daley Blind. Wayne Rooney, die zijn 400e Premier League-wedstrijd speelde, zette zich achter de elfmeter, maar Simon Mignolet haalde de bal knap uit de hoek.

De uitploeg doet met deze zege een gouden zaak. Het blijft 4e en zet Liverpool op 5 punten. Ook komt United op 2 en 1 punten van respectievelijk Manchester City en Arsenal.