Batshuayi eindelijk Rode Duivel: "Niet opgeroepen worden voor WK zette me aan het denken"

Batshuayi eindelijk Rode Duivel: "Niet opgeroepen worden voor WK zette me aan het denken"
Foto: © Photonews

Michy Batshuayi is eindelijk Rode Duivel en dat was ook te zien aan zijn kamerbrede glimlach dinsdag. Na de ontgoocheling voor het WK in Brazilië wordt hij nu beloond voor zijn veerkracht. "Ik ben nu professioneler in mijn hoofd."

Johan Walckiers in Neerpede

Batshuayi is in een jaar tijd veel volwassener geworden, geeft hij zelf aan. Twee jaar geleden kwamen er nog kwajongensstreken aan het licht, nu staat zijn hoofd volledig op voetbal. "Er is een verschil tussen een jongen van 19 en één van 21", licht hij zelf toe. "Ik ben professioneler in mijn hoofd en mijn entourage begeleidt me ook perfect."

Dat hij er niet bij was in Brazilië gaf hem wel een klap, geeft hij zelf toe. "Ik wacht al lang op een oproep. Dat is toch de droom van elke speler. Het was toch een schok dat ik niet opgeroepen werd, maar het overtuigde me er ook van dat ik moest blijven werken. Het zette me aan het denken", aldus Michy.

Ik ben nog altijd in de eerste plaats Congolees

Ook de Congolese bondscoach was immers aan zijn mouw aan het trekken. "Ik ben in de eerste plaats nog altijd Congolees", verloochent hij zijn roots niet. "Maar ik ben opgegroeid in België en heb hier carrière gemaakt. Ik ben hier groot geworden en daarom wou ik ook voor België voetballen."

Zijn selectie heeft hij te danken aan zijn huidige vorm. De doelpunten vliegen er immers vlotjes in bij Marseille. Al is hij er wel de joker, net zoals Wilmots hem wil uitspelen. "Toen ik voor Marseille tekende, verwachtte ik me wel aan dat scenario", knikte de zestienmeterkiller. 

Met André-Pierre Gignac loopt er daar immers nog een topspits rond. "Maar die concurrentie deed me evolueren", vindt hij nu. "Ik wist waar ik aan begon. Mijn statistieken zijn nu niet slecht hé. En de volgende stap is basisspeler worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties