OPINIE: Wissels Wilmots wekken frustratie van een hele natie op

OPINIE: Wissels Wilmots wekken frustratie van een hele natie op
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Drie punten, daarmee hebben we het allemaal gezegd. Wat de Rode Duivels gisteren vooral in de tweede helft opdisten, was beneden alle peil. Een gedeelde verantwoordelijkheid, want wat de bondscoach gisteren uit zijn mouwen schudde, deed toch ook wenkbrauwen fronsen.

Door Johan Walckiers

De spelers mogen allemaal voor de spiegel gaan staan na die tweede helft waarin getoond werd dat het nummer 4 zijn op de wereldranking toch niet alles zegt. Maar ook de bondscoach mag voor zijn Louis XIV gaan staan om zijn gedachten eens op een rijtje te zetten.

Hazard na een uur naar de kant?

Die gedachtengang kon gisteren immers enkel iemand met een opgefokte Vespa volgen. Niet in de perstribune, niet op Twitter, niet voor de tv... We hebben nog geen enkele topcoach zijn intrinsiek beste speler naar de kant weten halen omdat die even een mindere periode kende. In Argentinië knopen ze de bondscoach op als hij dat met Messi doet.

Ok, Eden Hazard slofte dat eerste kwartier van de tweede helft als een volgevreten vedette over het veld, maar zo waren er nog. Die actie van Vincent Kompany bij zijn tweede gele kaart was er immers ook eentje waar het ego vanaf droop. 

Morrende sterspeler

Hautain een speler het bos in proberen sturen met een overstapje en je dan beklagen dat je eraf gestuurd wordt omdat je diezelfde speler verhindert een aanval op te zetten... Voor zoiets moet je niet eens een scheidsrechtershandleiding bezitten om te weten dat Mark Clattenburg geen andere keuze had.

Maar terug naar Hazard... Ziet u Mourinho zijn sterspeler al wisselen op het uur bij 0-1 en in een moeilijke periode? Geef hem even een bolwassing en spreek in op zijn eergevoel... In ieder geval heeft Wilmots één ding bereikt: een morrende Hazard. En dat is voor geen enkele Belg een voordeel.

Met tien maar zonder spits

Maar daarna werd het erger... zonder spits gaan spelen tegen - godbetert - Israël. Het is misschien huilen met de wolven in het bos, maar de frustratie zat ook bij ons diep gisterenavond. Die arme Chadli wist van geen hout pijlen te maken en voor de rest was er enkel nog... Ja wie? Wie kon er nog een bal bijhouden?

Witsel zat waarschijnlijk al met zijn gedachten bij zijn nakende vaderschap, van Fellaini hoef je geen echte opbouw verwachten en De Bruyne zag enkel wat raketten zijn richting uitvliegen. Courtois werd verkozen tot 'Man van de Match'. Wel, daarmee is alles gezegd. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties