De Bruyne geeft pre-assist, Dost assisteert tweemaal

Lander Marin

Wolfsburg won vanavond op het veld van Hamburger SV. De Bruyne was eens een keertje niet de hoofdrolspeler, maar bewees wel weer zijn waarde.

Al na tien minuten kon de Rode Duivel profiteren van het geklungel van HSV. Hij nam de bal af, leverde in bij Bas Dost, en die vond Josuha Guilavogui. De Fransman schoof de bal simpel voorbij René Adler, 0-1.

In de 73ste minuut zette Daniel Caligiuri een prachtige aanval op. Na een één-tweetje gaf hij de bal aan Dost, de Nederlander tikte hem mooi terug en Caligiuri had maar binnen te schieten. Met twee assists kroonde Dost zichzelf tot assistent van de avond.

Er stonden nog twee minuten officiële speeltijd op de klok, wanneer Johan Djourou zijn tweede gele kaart kreeg. De Zwitser mocht vroegtijdig gaan douchen.

Met deze overwinning blijven Die Wölfe steviger op de tweede plaats pronken, maar hebben ze nog steeds een enorme achterstand op Bayern München.