Benteke: "Dat was misschien de reden waarom ik niet scoorde"

Tom Stroobants
| 0 reacties
Benteke: "Dat was misschien de reden waarom ik niet scoorde"
Foto: © photonews

Tim Sherwood nam in februari het roer over bij Aston Villa. Sindsdien bloeide Christian Benteke weer helemaal open en scoorde hij acht keer in zes matchen. "Hij geeft heel veel vertrouwen."

Sherwood maakte meteen indruk op Benteke. “De eerste dag dat hij hier was, vertelde hij ons dat we moesten spelen zonder angst", legt de 24-jarige aanvaller uit in de Engelse media. "Als hij speekt, zie je dat hij veel charisma en vertrouwen heeft. Dat helpt want we zijn een jonge ploeg.”

Lichaam tijd geven

Onder de nieuwe coach, gaat het weer heel wat beter met de Rode Duivel. “Het ben ik niet alleen, maar het hele team. Hij gaf ons van in het begin meteen veel vertrouwen en veel vrijheid. Ik denk dat hij mijzelf, de andere aanvallers en het middenveld veel geholpen heeft.”

Benteke miste de start van het seizoen door een blessure en had het moeilijk om zijn oude niveau op te pikken. “Ik stond lange tijd aan de kant en wist dus dat ik tijd nodig zou hebben om opnieuw te presteren. Nu scoor kansen die ik eerder miste.”

Nu krijg ik wél kansen

“Mijn lichaam was nog niet volledig fit”, haalt de spits zelf de reden aan waarom het moeilijker liep. “Ik trainde hard en deed er alles aan om fit te zijn. Maar het lichaam heeft tijd nodig om te recupereren. Dat was misschien de reden waarom ik een tijdje droog stond.”

“Wij aanvallers leven van doelpunten. Om een ploeg te helpen, moet een aanvaller scoren. Anders doet hij het eigenlijk niet goed. Voor de nieuwe coach kwam, speelde ik soms wel goed maar kreeg ik niet veel kansen. Daardoor keerde ik gefrustreerd terug naar huis. Nu krijg ik die kansen wel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties