Vergeten KVO-speler hoopt op kans: "Ik wil op deze manier geen afscheid nemen van eerste klasse"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 2 reacties
Vergeten KVO-speler hoopt op kans: "Ik wil op deze manier geen afscheid nemen van eerste klasse"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tom Van Imschoot verzeilde dit seizoen helemaal naar het achterplan bij KV Oostende. De middenvelder legt zich neer bij een verloren seizoen, maar hoopt binnenkort aan de slag te gaan bij een andere club. "STVV zou leuk zijn, maar ik kan een club als pakweg Waasland-Beveren ook nog iets bijbrengen

Door Timothy Collard

Vorig seizoen speelde Van Imschoot nog 26 keer mee met KVO, maar dit seizoen stond hij niet één minuut op het veld. “Ik kreeg op voorhand wel te horen dat ik niet eerste keus zou zijn, maar dit seizoen was ik zelfs geen tweede keus”, opent de middenvelder in een gesprek met Voetbalkrant.com.

"Ik geloof dat ik zowat de enige ben die totaal niet actie is gekomen dit jaar"

“Ik was een beetje het vijfde wiel aan de wagen en dat is toch wel jammer. Bij schorsingen en blessures hoop je toch op een kans, maar die kwam er dit seizoen niet. Ik geloof dat ik zowat de enige in de hele kern ben die totaal niet in actie is gekomen dit jaar.”

Maar de 33-jarige Van Imschoot is – en dat siert hem toch – altijd rustig gebleven. “Ik ben inmiddels oud genoeg om te weten hoe de voetbalwereld in elkaar zit. Ik ben hard blijven werken. Ik ben heel professioneel, maar tegelijkertijd misschien ook een beetje te braaf, hé."

“Maar dat is nu eenmaal mijn persoonlijkheid. Ik heb te allen tijde het beste voor met mijn ploegmakkers en de club. Je kan dat een nadeel noemen voor een profspeler, maar tegelijkertijd is het net die eigenschap die mij altijd vooruit geholpen heeft tijdens mijn carrière.”

"Ik ben realistisch, maar ik hoop op een nieuwe kans in eerste"

Na dit seizoen loopt het contract van de ervaren Van Imschoot af. “Ik ben dan ook op zoek naar iets anders. Het is nu nog net iets te vroeg, maar mogelijk komt er over een aantal weken wel iets op mijn pad. Ik ben realistisch, maar ik hoop op een nieuwe kans in eerste.”

“Ik ben naar mijn mening iets te vlug afgeschreven bij Oostende. En met dat gevoel wil ik geen afscheid nemen van eerste klasse. Ik kan een club als pakweg Waasland-Beveren zeker en vast nog iets bijbrengen”, meent de ex-speler van onder meer Bergen en KVC Westerlo.

“Ik ben niet de man die gemiddeld tien goals per jaar zal maken, maar ik ben wel een constant iemand. Ik heb het doorheen mijn carrière altijd goed gedaan bij mijn clubs.”

Terugkeer naar Sint-Truiden?

Een terugkeer naar Sint-Truiden, waar het voor Van Imschoot allemaal begon, zegt hem wel wat. “In januari was ik rond met STVV, maar dat geraakte er niet uit met KVO. Als ik nu zie dat STVV in een dipje zit, dan denk ik wel dat ik daar mijn steentje had kunnen bijdragen met mijn ervaring.”

Maar binnenkort kan de middenvelder als een vrije speler onderhandelen met de club. “Dat klopt. Het zou natuurlijk mooi zijn, hé. Ik ben van de streek en woon op amper vijf minuten van het stadion. Maar pas op, ik sta zeker ook open voor andere clubs. We zullen wel zien wat er op mijn pad komt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties