Reactie Vanhaezebrouck niet te spreken over slotfase: "Cadeaus uitgedeeld"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 33 reacties
Vanhaezebrouck niet te spreken over slotfase: "Cadeaus uitgedeeld"
Foto: © Photonews

Een dik kwartier voor tijd leek er bij AA Gent geen vuiltje aan de lucht. Club Brugge gooide dan wel met lange ballen, maar de 2-0 voorsprong stond stevig op het bord. Tot het achteraan bij Gent allemaal iets minder scherp werd.

Sander De Graeve in Gent

Alles leek onder controle, maar eens Club Brugge Gent terugdrong tot aan de eigen zestien, sprongen heel wat waarschuwingslampjes an op het dashboard van Vanhaezebrouck: "We zijn énorm sterk in het verdedigen op de middellijn, maar eens we met onze defensie op de zestien moeten spelen, komen we in de problemen."

Het probleem 'De Sutter'

Vooral de inbreng van De Sutter zorgde voor problemen. "We plooiden niet met opzet terug, maar De Sutter won elk kopduel. Wanneer hij de bal doorkopt, moet je wel terug om de lopende mensen op te vangen", aldus de coach van Gent. Vanhaezebrouck probeerde door twee wissels op de flank nog hetzelfde als in Luik.

"Toen zorgden die frisse mensen voor meer zuurstof en kon onze verdediging opnieuw twintig meter hoger gaan staan." Hij was helemaal niet opgezet met de manier waarop de twee goals vielen. "Ze waren vermijdbaar, bij die eerste mag die corner er nooit komen. We moeten gewoon die bal opvangen. Lasse Nielsen zette vervolgens op die corner dé glijpartij van de avond neer."

Verdedigende middenvelders vergaten hun taak

"Bij die tweede vergaten de verdedigende middenvelders hun taak. Dat is voor de verdediging staan om de opkomende man op te vangen." Nu waren noch Neto, noch Kums in de buut wanneer Claudemir scoorde. "Hij kwam van wel dertig meter", foeterde Hein Vanhaezebrouck.

De ontgoocheling overheerst in Gent. Zeker na de mooie eerste helft. "Wij maakten twee fantastische goals, maar hebben veel te veel aan honderd per uur gespeeld in die eerste helft. We zijn enorm ontgoocheld, maar nu moeten we dit zo snel mogelijk doorspoelen." Donderdag wacht immers Anderlecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties