Interview Foket over zijn toekomst: "Anderlecht? Wij staan vóór hen, hé"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Foket over zijn toekomst: "Anderlecht? Wij staan vóór hen, hé"
Foto: © Photonews

Als we naar de kern van AA Gent kijken, zien we heel wat revelaties. De ontbolstering van Depoitre en de terugkeer van Pedersen, de grote entree van Moses Simon, ga zo maar door. Toch springt ook de evolutie van Foket in het oog. En dat is niet onopgemerkt gebleven.

Sander De Graeve in Gent

Er is interesse voor de rechtsback, maar hij is zelf niet happig op een vertrek. “Volgens mij speel ik hier nog, volgend jaar. Het is pas mijn eerste volledige seizoen dat ik speel. Het is nog wat vroeg om te vertrekken, denk ik. Het zou stom zijn om te denken dat ik nu naar gelijk waar kan gaan", aldus Foket.

Hij heeft het overigens naar zijn zin in Gent: "Ik voel mij hier heel goed en ik heb echt veel geleerd, maar ik ben er echt totaal nog niet. Het is mijn eerste jaar als rechtsachter en ik moet nog veel leren op die positie.”

Ik kan niet beter zitten dan hier

Ook de terugval na Nieuwjaar was een leermoment. “Ik denk dat ik niet beter kan zitten dan hier, in deze fantastische groep. Als we die lijn kunnen doortrekken naar volgend jaar… We spelen ook niet veel slechte matchen, hé."

Nog een seizoen Gent staat dus op de planning van Foket, maar daarna? Van Gent komend zijn er niet veel opties meer in België. “Anderlecht? We staan voor Anderlecht, hé”, aldus de Brusselaar met een knipoog. “Ik kijk niet graag naar de toekomst. Eerst zien hoe dit afloopt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties