Milicevic heeft een droom: "We staan op amper vier matchen van de Champions League"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 24 reacties
Milicevic heeft een droom: "We staan op amper vier matchen van de Champions League"
Foto: © photonews

KAA Gent doet het dit seizoen fantastisch. Er staat een sterk team op het veld, maar natuurlijk steken enkele jongens er bovenuit. Een van die jongens is Danijel Milicevic, die zich op zijn 29e beter dan ooit in zijn vel voelt.

Timothy Collard in Gent

Danijel, ik zal maar meteen met de deur in huis vallen… Wat een sterk seizoen ben je aan het spelen!

“Dank je. Ik voel me heel erg goed in Gent. Dit is een geweldige stad, een hele leuke ploeg en door mijn ploegmakkers kom ik zo goed tot mijn recht. Daar komt nog eens bij dat ik mijn statistieken dit seizoen meeheb.”

“Ik heb me goed geïntegreerd in de groep en het systeem van de coach. Maar daarnaast heb ik ook enorme stappen gezet op fysiek én mentaal vlak.”

Iets wat Hein Vanhaezebrouck ook zag. “Dit seizoen kan Mili zonder problemen meerdere wedstrijden per week aan”, zei hij onlangs nog.

“Dat klopt. Dit seizoen kan ik tot drie keer toe in één week negentig minuten lang het beste van mezelf geven. Ik heb na de match geen pijntjes en ben vanzelfsprekend blij met die evolutie.”

"Ons geheim? Onze kracht is de kleedkamer!"

Je piekt op je 29e, en in het hedendaagse voetbal ga je dan door het leven als een laatbloeier.

“Het is inderdaad misschien wat aan de late kant, maar ik denk dat ik nu mijn beste niveau haal. Weet je, ik heb in het verleden niet altijd het geluk gehad om met een goede omkadering te kunnen werken. Hier bij Gent is daar verandering in gekomen.”

Die leidersplaats is niet uit de lucht komen vallen. Leg eens uit wat het geheim van de Buffalo’s is.

“Dat is simpel. Onze kracht is de kleedkamer. Er zijn veel verschillende nationaliteiten, maar dat is echt geen probleem. Er is een goede ambiance, er zijn geen kliekjes en iedereen praat met iedereen. Volgens mij zie je die samenhorigheid ook terug op het veld.”

Toch ben jij zowat de enige die het woord ‘titel’ in de mond durft te nemen.

“Goh… We moeten rustig blijven, ook al staan we momenteel aan de leiding. Als we winnen van Charleroi, dan mogen we misschien wel weer wat meer aan de titel beginnen denken.”

“Maar van druk is er in onze kleedkamer geen spoor. Iedereen is à l’aise en blijft hard werken op training. Als we morgenavond winnen zetten we druk op onze concurrenten en daarna zien we wel. We moeten niet beginnen rekenen.”

"Als kleine jonge droomde ik van de nationale ploeg en Europees voetbal. Dat laatste komt nu wel héél dichtbij"

In die laatste drie wedstrijden zal blijken hoe sterk jullie écht zijn. Jullie spelen achtereenvolgens tegen Club Brugge, Standard én Anderlecht.

“Het is een uitdaging op zich om die wedstrijden te winnen, hé. De kalender oogt niet makkelijk, maar daar kunnen we niets aan veranderen. We hebben wel vertrouwen getankt dit seizoen. We hebben het al prima gedaan in de toppers en maar weinig punten laten liggen.”

Nog een slotvraagje. Je gaf zelf aan dat we dit seizoen de allerbeste Milicevic aan het werk zien. Welke dromen heeft die Milicevic nog?

“Als kleine jongen droomde ik er al van om voor de nationale ploeg te spelen of om Europees te spelen. Dat laatste komt nu wel erg dichtbij. We staan op amper vier wedstrijden van een deelname aan de Champions League.”

“En in het kampioenenbal mogen spelen, dat is toch een droom voor elke speler. Maar als we bij de eerste drie eindigen, dan mogen we al zeker naar de Europa League. Dat zou ook al heel mooi zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties