Tim Smolders, ex-Club en Gent, geeft toe: "Gent zou een mooie kampioen zijn"

Tim Smolders, ex-Club en Gent, geeft toe: "Gent zou een mooie kampioen zijn"
Foto: © SC

Met nog 4 speeldagen te gaan is de ontknoping van de titelstrijd ontzettend spannend. Voetbalkrant.com sprak met Tim Smolders, die zowel bij Club Brugge als AA Gent speelde, om zijn mening te vragen. "Vanhaezebrouck mag stilaan over de titel spreken", klinkt het bij Smolders.

Door Bart Ver Elst

Tim Smolders geeft AA Gent de beste kansen om kampioen te worden: "Eigenlijk zijn zij de grootste titelkandidaat. Ze houden goed de druk weg en spelen vrank en vrij voetbal. Ik zag ze tegen Anderlecht spelen en toen konden ze heel vaak hun spel opleggen."

Vermoeidheid bij Club

"Club Brugge heeft last van het vermoeidheidssyndroom na een heel druk seizoen. Je merkt duidelijk een gebrek aan frisheid. Nu was er geen midweekwedstrijd en hebben ze eindelijk een een rustige week gehad. Dat zal waarschijnlijk deugd gedaan hebben", zegt Smolders.

Anderlecht komt te moeilijk tot scoren

"En ook Anderlecht is niet de ploeg die je de vorige jaren aan de slag zag in de play-offs. Ze slikken te makkelijk doelpunten en komen moeilijk tot scoren, hoewel ze met Mitrovic de beste spits van de Belgische competitie hebben", aldus de middenvelder van Cercle Brugge. 

En toch blijft Vanhaezebrouck spreken over die 3e plaats? "Hij mag stilaan gaan spreken over de titel. Je mag dat gerust uitspreken. Maar er is natuurlijk een verschil hoe je dat naar de buitenwereld of naar de spelersgroep brengt", benadrukt Smolders. 

Kampioen worden zou een enorme boost geven aan Gent

"Het enige nadeel is het gebrek aan ervaring bij AA Gent. Maar ze hebben het enthousiasme en de kwaliteit van de spelers. Na enkele moeilijke jaren zou Gent een mooie kampioen zijn. Het zou een enorme boost geven aan de club en goede reclame zijn voor het Belgisch voetbal."

Tot slot, zal Depoitre de komende 2 wedstrijden hard gemist worden? "Dat denk ik wel. Hij is echt een stoorzender voor de verdediging van andere teams. Ze zullen hem missen als targetman, want hoewel Pedersen ook beslissend kan zijn, heeft die een pak minder loopvermogen," besluit Smolders. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties