Mboyo neemt Genk flink op de korrel: "Bij Anderlecht regelen ze zoiets wél intern"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 76 reacties
Mboyo neemt Genk flink op de korrel: "Bij Anderlecht regelen ze zoiets wél intern"
Foto: © photonews

Ilombé Mboyo zit al geruime tijd op een zijspoor bij KRC Genk. De spits speelde na Nieuwjaar geen minuut meer voor de Limburgse club, maar kwam nog verschillende keren in opspraak. Nu laat hij eindelijk het achterste van zijn tong zien.

In een gesprek met Sport/Voetbalmagazine klaagt de aanvaller dat ‘sommige media tegen hem zijn’ en heeft hij het ook over de incidenten van het voorbije seizoen. Zo neemt Mboyo zijn club Genk flink op de korrel.

Over het feestje in de Carré met de spelers van Anderlecht…

“De voltallige A-kern van Anderlecht was die avond in de Carré en toch was ik degene die het de volgende dagen zwaar te verduren kreeg in de media. Anderlecht werd enkele dagen later nochtans uitgeschakeld in de Europa League. Daar waren ze evenwel zo slim om dat zaakje intern af te handelen”

“Het was misschien niet slim om uit te gaan op dat moment, maar ik zou toch denken dat dat in mijn geval minder erg was dan in het geval van de Anderlecht-spelers. Ik heb wel tegen de voorzitter gezegd: ‘Als ik in de fout ben gegaan, mag je me gerust bestraffen.’"

"Ik werd niet bestraft, terwijl de club in de pers wel had aangekondigd dat ze me zwaar zou aanpakken. Dat bleek achteraf hun manier om de echte problemen te verdoezelen.”

Over zijn vertroebelde relatie met de fans…

“Ik heb de club gevraagd om een ontmoeting met de supporters te regelen, maar die is er nooit gekomen. Zelfs wanneer ik me na de match richting fans begaf, werd mij gewoon de weg versperd.”

“De dag voor een etentje met de fans zei de coach me dat ik toch beter niet kon komen omdat men niet kon inschatten hoe de confrontatie met de supporters zou uitdraaien. Ik ging akkoord, op voorwaarde dat de coach de verantwoordelijkheid zou nemen voor mijn afwezigheid.”

“Wat zie ik de volgende dag in Het Belang van Limburg? ‘Mboyo heeft geen respect voor de supporters.’ Ik sprak de coach daarop aan en hij zei me dat hij de situatie publiekelijk zou regelen. Dat is er nooit van gekomen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties