Dáárom koos Hans Vanaken voor Club Brugge!

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Dáárom koos Hans Vanaken voor Club Brugge!
Foto: © Photonews

Club Brugge heeft torenhoge verwachtingen bij Hans Vanaken. Er werd maandenlang aan de mouw getrokken van de voormalige draaischijf van Sporting Lokeren en deze keer is het eindelijk gelukt. Onze redactie sprak met vader Vital Vanaken. Wat zijn de verwachtingen?

Door Cédric De Volder

Club Brugge deed een jaar geleden al een poging om Hans Vanaken weg te plukken bij Sporting Lokeren, maar Roger Lambrecht vond een prijskaartje van acht miljoen euro logisch. Ook tijdens de wintermercato kreeg blauw-zwart een nul op het request. 

"Maar toch zat de transfer er al een tijdje aan te komen", vertelt Vital Vanaken in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Ook Hans heeft zijn voorkeur niet onder stoelen of banken gestoken. Met andere woorden: iedereen is heel tevreden."

Er waren dan wel andere - waaronder RSC Anderlecht - gegadigden, maar Club Brugge droeg altijd de voorkeur van de middenvelder weg. "Club heeft nu eenmaal voor een bepaald project gekozen. Bovendien staat er met Michel Preud'homme een topper als stuurman aan het roer."

En Aad De Mos zei: "Met Hans Vanaken was Club Brugge vorig seizoen al kampioen!"

"Die uitspraken laat ik over aan de analisten", besluit vader Vanaken. "Ik denk dat Club de titel vooral verloren heeft door het drukke programma. Al vind ik het niet slecht dat Hans nu aansluit bij blauw-zwart. Hij kan de volledige voorbereiding meemaken, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties