De Keersmaecker blijft aan de macht

De Keersmaecker blijft aan de macht
Foto: © Photonews

Op de KBVB werd er omstreeks 17u zaterdagnamiddag een eerste keer gestemd voor de functie van bondsvoorzitter. François De Keersmaecker werd daarbij uitgedaagd door Joseph Allijns. De eerste stemronde leverde een gelijkspel op, de tweede een overwinning voor De Keermaecker.

18u10: De tweede stemronde gebeurde in sneltempo en één van de stemgerechtigden veranderde daarbij zijn stem... in het voordeel van De Keersmaecker. Die haalde het dus met 12 stemmen tegen 10 tegenover Jospeh Allijns. De volgende twee jaar blijf De Keersmaecker dus voorzitter van de KBVB.

17u52: De nieuwe bondsvoorzitter is nog niet bekend. Een eerste stemmingsronde tussen de 22 leden van het Uitvoerend Comité draaide uit op een 11-11. Vanavond volgt er een nieuwe stemming.

Van de 22 leden zijn er acht afgevaardigden van de profclubs (eerste en tweede klasse) en 14 van de lagere afdelingen. De meeste afgevaardigden van de lagere klassen hebben hun voorkeur aan De Keersmaecker gegeven, terwijl de profclubs Allijns steunen.

Indien er vanavond geen van beide kandidaten een meerderheid krijgt, wordt De Keersmaecker automatisch herverkozen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties