Nog steeds reserves bij Suarez: "Blijft een vraagteken"

Nog steeds reserves bij Suarez: "Blijft een vraagteken"
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Hoopvolle conclusie na de stageweek van Anderlecht: Matias Suarez heeft twintig minuten kunnen meespelen in de oefenmatch tegen Basaksehir. Maar Besnik Hasi bouwt toch nog de nodige reserves in, geleerd door het verleden.

Wij zagen Suarez deze week enkele trainingen in actie en we moeten zeggen: het zag er goed uit. Die ene training per dag die de Argentijnse aanvaller afwerkte, zag er telkens goed uit. Voluit ging hij, zonder angst om te tackelen of korte kapbewegingen te doen.

Geen enkele keer zagen we hem manken of naar de knie grijpen. "Suarez heeft goed gewerkt afgelopen week", zei Hasi na de oefenmatch. "We hadden voorzien om hem enkele minuten te geven."

Vraagtekens

"We hebben hem wel niet veel gezien, maar de ploeg heeft te weinig gebruik van hem gemaakt. Mati zelf was enorm blij dat hij kon spelen, maar er blijven wel vraagtekens", drukt Hasi zich voorzichtig uit.

Suarez kende in het verleden immers wel meer een terugval en deze keer wordt er geen enkel risico genomen. De 27-jarige aanvaller wordt angstvallig gecontroleerd en in de gaten gehouden.

Veel met hem gepraat

"Ik heb deze week heel veel met hem gepraat. Over hoe hij zich fysiek en mentaal voelde. Hij voelt zich goed, maar ja... We zullen zien wat het de volgende weken gaat geven", besloot Hasi.

Suarez lijkt zelf alvast heel vastberaden om zijn laatste kans met beide handen te grijpen. De spieren rond de knie zijn systematisch versterkt en hij keerde naar Anderlecht terug zonder enig overgewicht. Ook zijn oefenprogramma had hij nauwkeurig afgewerkt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties