Top&Flop Vreven zet iets neer, Club Brugge en Genk falen

Vreven zet iets neer, Club Brugge en Genk falen
Foto: © photonews

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Passie en strijd op de Freethiel

Het was genieten op de Freethiel zaterdagavond. Zes doelpunten, een leuke wedstrijd, veel suspens, maar vooral: Stijn Vreven heeft iets neergezet.

De manier waarop ze terugkwamen van een 1-2 achterstand met een mannetje minder: fabuleus. Van dit Waasland-Beveren gaan we nog genieten, zoveel is zeker.

De fans waren ook in vorm

Forza Essevee, Komaan Leeuwen, trots op geel en rood en viva de Kanaries. Het thuisvoordeel leverde ook dit weekend weer een flink aantal overwinningen op.

Eens te meer zijn de fans primordiaal in de beleving van de teams. Zij vuren aan, hun teams lossen het daarna op het veld op - zelfs in moeilijke omstandigheden.

Swingend STVV

En de meest swingende ploeg blijft die uit Haspengouw. Ook in de derby gingen ze weer voluit. Dompé, Edmilson en co: heerlijk om zien.

Stille kracht: kapitein Schoofs. Amper 21 jaar, maar al zoveel ervaring. Zijn rol in het team wordt onderschat, maar hij is belangrijk voor dit STVV.

FLOP

Racing Genk

Eindelijk terug een Limburgse derby op het hoogste niveau. Tijd om je te laten zien aan de mensheid dus. Maar waar waren de smurfen? Laks, inspiratieloos, traag en ongeïnspireerd.

Toonbeeld: Thomas Buffel. Hij lachte na de wedstrijd de nederlaag zelfs wat weg: "STVV mag ook eens een derby winnen, we gunnen het hen." Niet wat de fans willen horen van een kapitein.

Club Brugge

Het Brugse middenveld zonder Simons? Dat is toch iets helemaal anders dan eentje met de ervaren rot er bij. En als de spitsen dan nog weigeren af te werken, dan wordt het moeilijk.

Het zal anders moeten tegen Manchester United, iets anders kunnen we niet zeggen. Volgende week tegen Standard wordt het ook sowieso met het mes op de keel.

Arbitrage

Er was al heel wat te vertellen over de arbitrage dit seizoen. En ook deze speeldag was het weer raak. Vande Velde had het niet onder de markt in de Limburgse derby en ook in Mechelen - Leuven liep heel wat mis.

Een extra pluim voor de scheidsrechter in Zulte Waregem - Club Brugge die wél veelvuldig de juiste beslissingen nam. De gele kaarten waren allen spot on.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties