Belgische bondscoach Togo reageert op heisa rond Adebayor: "Hij liet niets van zich horen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Belgische bondscoach Togo reageert op heisa rond Adebayor: "Hij liet niets van zich horen"
Foto: © Photonews

Togo nam vorige week de maat van Djibouti, maar dé grote ster ontbrak. Emmanuel Adebayor liet niets van zich horen en maakte geen deel uit van de selectie. Nochtans riep Tom Saintfiet, de Belgische bondscoach van Togo, de spits wél op.

Door Timothy Collard

In een gesprek met Voetbalkrant.com ging Saintfiet wat dieper op de situatie in. “Ik wil even benadrukken dat ik hem wel degelijk heb opgeroepen. Wij hebben alle spelers uitgenodigd voor de wedstrijd tegen Djibouti.”

“We hebben een mail verstuurd waarin we aan de spelers vroegen om hun aanwezigheid te bevestigen. Wel, 22 van de 23 internationals hebben bevestigd.”

"Zelfs geen reactie op herinneringsmail"

“Één speler heeft niets van zich laten horen: Emmanuel Adebayor. Wij hebben daarna nog eens een herinneringsmail gestuurd naar Adebayor, maar ook op die mail hebben we geen antwoord gekregen.” 

Maar Saintfiet kent ook de waarde van Adebayor. “Hij is de beste voetballer die Togo ooit heeft gekend en ik plaats hem zelfs in de top tien van beste Afrikaanse voetballers. Ik heb respect voor zijn carrière en voor wat hij voor zijn land heeft gedaan. Het is dan ook jammer dat dit voorvalt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties